Welkom op Sint Tughtemis een tweede deel magische wereld van Charlie

Met een zucht leg ik het tweede deel van de magische wereld van Charlie neer. Nu moet ik weer een jaar gaan wachten op het derde deel. Hoe krijgt Audrey Alwett het toch voor elkaar om boeken te schrijven waarbij je het boek het liefst in 1 keer uit wil lezen en al bij de paar laatste hoofdstukken het angstige maar toch ook blije gevoel krijgt dat het verhaal nog niet is afgelopen. Welkom op Sint Tughtemis is een spannende mysterie waarin beetje bij beetje de magische wereld van Thadam steeds meer vorm krijgt. Voor liefhebbers van boekenseries als Harry Potter is deze boekenserie echt een aanrader!

De magische wereld van Charlie

Ik neem je eerst even mee terug naar het eerste deel waar ik al eerder een review over schrijf. Charlie Verné is een grote gespierde tiener die tot een jaar geleden niet eens wist dat hij kon toveren. Hij is de kleinzoon van een groot toveraar, maar toch zit hij op Sint Tughtemis. Een instituut voor onhandelbare, jonge toveraars. Dat is omdat de Academie hem en zijn vriendin Sapodila verantwoordelijk houdt voor het verdwijnen van de Allegorie de Ruiter. En dat klopt wel. Want de Ruiter zit samen met vrouwe Melissa, de oma van Charlie, opgesloten in zijn sapeurhoed. Een toverhoed wat een soort bodemloze zak is die hem de mooiste outfits aangeeft.

Charlie weet dus pas sinds kort dat hij kan toveren, maar het is het verkeerde soort. Hij gebruikt namelijk intuïtieve magie en dat is ten strengste verboden.

Welkom op Sint Tughtemis

Zoals het gaat met nieuwkomers wordt Charlie niet heel warm welkom geheten op Sint Tughtemis . Maar Sapodila heeft er al eerder gezeten en door zijn warme uitstraling weten ze toch snel vrienden te worden met een club jongeren die wel een beetje van kattenkwaad uithalen houdt. Dat komt goed uit want Charlie heeft alle hulp nodig die hij kan gebruiken om het te overleven. De belangrijkste rechter wil van hem af, Meester Lin zit opgesloten, zijn moeder is hem totaal vergeten en dan zijn er nog de Ruiter en zijn grootmoeder die vastzitten in zijn hoed.

Charlie gaat op zoek naar een baan om de grote schuld die hem is opgedragen af te kunnen lossen. Maar niet alle jongeren uit Sint Tughtemis zijn zomaar welkom. En daar komt bij dat hij flink wat vijanden heeft gemaakt onder de jeugd van Thadam die hem overal in willen tegenwerken.

Maar zoals het bij een goed verhaal hoort komt hulp uit onverwachte hoek. En kan hij zelfs op een oude vriendin rekenen die dol is op kattenkwaad uithalen. En dat komt goed uit, want Charlie en Sapodila zijn zelf beroofd van hun magie en vijanden willen alle magie in de wereld veroveren.

Spannend mysterieus verhaal

Welkom op Sint Tughtemis is wederom een keigoed verhaal geschreven door Audrey Alwett. Ik moest smakelijk lachen om de vleesetende borden die zijn verzonnen door de 6 jarige zoon van Audrey. Zo tof dat ze ze mee heeft genomen in het verhaal. In een wereld waar stoelen plagen, waar de monsters onder je bed loeren, waar toiletpotten achter je aanlopen om de vaat in te doen, waar vogelverschrikkers met elkaar vechten en waar je kan rijden in grote Brompoenen is natuurlijk alles mogelijk!

Ik vind het mooi om te zien hoe Audrey langzaam aan een magische wereld opzet waarbij laagje voor laagje details onthult worden. Ik blijf bij wat ik in mijn vorige review zei, dat ik hoop dat er nog heel wat delen van deze serie uitgebracht gaan worden. Want er zijn nog veel dingen om opgelost te moeten worden en Charlie, de nieuwe Harry Potter, heeft een grote rol te verhullen in dit verhaal.

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Specificaties Welkom op Sint Tughtemis

hoofdfoto

Auteur: Audrey Alwett | Illustrator: Stan Manoukian | Uitgeverij LS Amsterdam | 9789024598458 | juni 2022 | 464 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Welkom op Sint Tughtemis
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.