Een contract vol liefde – een heerlijke feelgoodroman over het volgen van je dromen

Wat zou jij doen als je tussen de bejaarden komt te wonen? Zou je vluchten of net als Bibi het een kans geven? Dit overkomt Bibi namelijk in Een contract vol liefde. Het boek is een heel apart en origineel verhaal, dat is meteen duidelijk als je de flaptekst leest. Want hoe vaak lees je over een nog jonge vrouw die tussen de bejaarden komt te wonen? De originaliteit zorgde er meteen voor dat ik Een contract vol liefde graag wilde lezen. Lees gauw verder als je wil weten wat ik van dit boek vond!

Een contract vol liefde cover

Een contract vol liefde

Een contract vol liefde gaat over Bibi. Zij lijkt anderen belangrijker te vinden dan haarzelf. Ze staat altijd voor anderen klaar en zegt op een hulpvraag nooit nee. Ook niet nu ze op haar werk in de problemen zit en ook problemen heeft in de liefde. De bejaarden waar ze tussen woont helpen haar ook waar ze kunnen, wat hilarische situaties oplevert. Lukt het Bibi om de problemen op haar werk op te lossen, de liefde van haar leven te vinden en zichzelf boven het belang van anderen te zetten?

blz proloog

Mijn leeservaring van Een contract vol liefde

Een contract vol liefde begint direct spannend, met een bulderende baas. Wat is er aan de hand wat hem zo boos en gefrustreerd maakt? Enerzijds vind ik het wel jammer dat ik het antwoord daarop al in de proloog had gelezen. Anderzijds bleef ik mij daardoor nu het hele boek afvragen of het probleem op werk nog opgelost kon worden, waardoor er een bepaalde spanning bleef hangen.

Naast de problemen op haar werk bleek dat Bibi in Een contract vol liefde kwam te wonen tussen allemaal senioren. Dat was eerst heel ongemakkelijk. Maar ik vond het leuk om te lezen dat Bibi uiteindelijk een hechte band opbouwde met ze. Bibi helpt de senioren waar ze kan en dat blijkt wederzijds als de senioren ook wat voor Bibi terug doen. Ze helpen haar om te proberen de problemen op haar werk op te lossen, wat soms echt hilarische situaties opleverde. Naast de liefde en gezelligheid, komen er in het appartementencomplex ook een paar verdrietige scenes voor. Deze zijn goed geschreven en ik heb echt even liggen huilen.

In een contract vol liefde heeft Bibi ook nog een liefdesprobleem. Jasper, de kleinzoon van het oudere echtpaar Verhogen, is ze daar nou wel of niet verliefd op? Voelt ze nou echt iets voor hem? Het echtpaar Verhogen ziet Jasper en Bibi wel als een stelletje. Net als Bibi steeds meer voor Jasper begint te voelen en Jasper zegt ook wat voor Bibi te voelen, komt Valérie in beeld die roet in het eten probeert te gooien. Tijdens het lezen vond ik haar echt een heel gemeen mens en ze werd ook steeds gemener. Ze probeert ook om Bibi en Jasper uit elkaar te drijven. Maar gaat dat haar lukken?

Over Lindi Melse

Lindi Melse (1991) woont met haar man en drie kinderen in Culemborg. Ze is werkzaam als auteur, illustrator en vormgever. Melse houdt al van creatief bezig zijn sinds ze kan lopen. In de afgelopen jaren illustreerde ze een kinderboek en schreef ze twee Bijbelse dagboeken. Een contract vol liefde is haar eerste feelgoodroman en meteen ook mijn kennismaking met Lindi Melse. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en dat leest erg aangenaam. Ik wil zeker meer van haar lezen en ik hoop dan ook dat ze meer feelgood gaat schrijven.

Melse illustreert en ontwerpt ook voor o.a. Kaartje2Go en geboortekaartjes. Ze deed een vooropleiding aan de kunstacademie en studeerde twee jaar lang beeldende kunst. Ze besloot daar uiteindelijk toch mee te stoppen en zich te richten op het schilderen in haar atelier in Rotterdam.

Specificaties Een contract vol liefde

Auteur: Lindi Melse | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | oktober 2023 | 279 pagina’s (e-book) | 9798223267652* | Paperback: 9789493265660* | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.