Matilda – een klassieker opnieuw in de spotlight

Matilda…. eigenlijk denk ik dat er niemand is die dit boek niet kent. Of in ieder geval de film. Deze klassieker van Roald Dahl is na jaren nog steeds enorm populair, en is nu weer in een nieuwe druk verschenen. En deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken op de site van StoerLeesVoer!

Netflix editie

Een topboek van Roald Dahl: Matilda

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Matilda al praten als een volwassene, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens en Hemingway. Maar haar ouders vinden haar maar lastig en behandelen haar als een onderkruipsel.

Matilda besluit dat het tijd is voor actie. Ze bedenkt slimme straffen voor haar ouders. En als het gruwelijke schoolhoofd juffrouw Bulstronk haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Een echte klassieker

Het boek Matilda mag met recht een echte klassieker genoemd worden! Het boek is inmiddels bijna 35 jaar geleden voor het eerst verschenen. En het boek wat nu verschenen is, is inmiddels de 95e druk! Hoe bijzonder is dat! Op de cover zie je een andere Matilda staan dan je wellicht gewend bent van de film die je misschien weleens op televisie hebt gezien. Dat komt omdat er op 25 december een nieuwe versie van de film Matilda op Netflix verschijnt; Matilda de musical! Daarmee komt dit verhaal weer extra in de spotlight te staan. En als je de trailer van deze musical ziet, heb je gewoon zin om het boek (weer opnieuw) te lezen en weer helemaal in het verhaal te kruipen!

Matilda

Een verhaal dat gewoon goed blijft

Ik heb dit boek Matilda toen ik zelf op de basisschool zat gelezen en heb het echt meerdere malen gelezen. En nu ik het weer in handen kreeg, was ik meteen weer enthousiast. Vanaf de eerste pagina wordt je meteen het verhaal in gezogen. De druk nu is het originele verhaal met de tekeningen van Quentin Blake. Precies dus het boek zoals ik het gewend ben vanuit mijn jeugd. Het boek is exact hetzelfde, maar alleen de cover is anders.

Het is zo knap, dat de manier van schrijven van Roald Dahl zo sterk is, dat dit boek na 35 jaar nog steeds een topper is. Het is niet ouderwets, langdradig of saai. Maar het weet kinderen van nu nog steeds net zo te boeien als hun ouders dat hebben ervaren. Nog steeds is Roald Dahl een meesterverteller en inspiratie voor vele schrijvers na hem. Ik ga deze kerstdagen genieten van Matilda de musical en lekker nogmaals dit boek herlezen!

Specificaties ‘Matilda’

Auteur: Roald Dahl | Illustraties: Quentin Blake | Vertaling: Huberte Vriesendorp | Uitgeverij: De Fontein | 9789026160790 | november 2022 | 208 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.