“Koninkrijk van de zon” kan een geweldige actiefilm zijn

Soms heb je van die boeken waarvan je weet dat dit een geweldige film zou kunnen zijn. Dat is Koninkrijk van de zon ook. Wilbur Smith heeft samen met Mark Chadbourn weer een knoeperd van een boek geschreven vol actie en spanning. Een boek dat echt verfilmd moet worden!

koninkrijk van de zon voorkant

Wilbur Smith

De schrijver van Koninkrijk van de zon is in november 2021 overleden. Hij heeft nog net meegemaakt dat dit boek werd uitgebracht. Wilbur Smith is bekend om zijn vele series die plaatsvinden in Afrika. Sinds 1964 schreef hij meer dan veertig bestsellers. Op een gegeven moment is hij zijn boeken samen met Mark Chadbourn gaan schrijven.

Koninkrijk van de zon

In Koninkrijk van de zon, het zevende deel in de Egypte-serie van bestsellerauteur Wilbur Smith, staat Hui, de toekomstige heerser van Lahun, te popelen om de troon van zijn vader over te nemen. Hij denkt een gouden toekomst in het verschiet te hebben, tot hij erachter komt dat hij het doelwit is van een sinister complot, opgezet door niemand minder dan zijn machtsbeluste stiefmoeder. Verbitterd door jaloezie spant ze heimelijk samen met Hui’s broer om hun vader van de troon te stoten en Hui te verbannen.

Haar doortrapte missie slaagt en Hui wordt gevangengenomen. Vastberaden om zijn familie te redden, zweert hij trouw aan de vijanden van Egypte. Al snel komt Hui in een nóg grotere strijd terecht: het gevecht om het hart van Egypte. Hij zal een levensveranderende keuze moeten maken. Wordt hij een held in de oude wereld, of een meester in een nieuw koninkrijk?

Koninkrijk van de zon is een spannende roman

De boeken van Wilbur Smith avontuurlijke romans waar de nodige spanning bij komt kijken. Zo ook de Koninkrijk van de zon. Een boek dat je ook los van de serie zou kunnen lezen. Er is geen open einde of vaag begin, dus goed te doen voor mensen die niet alle boeken willen lezen. Daarnaast zit er ontzettend veel spannende momenten in het verhaal. Hui´s gevoelens en gedachtes springen van het één naar het ander en zo begeeft hij zich ook in dit verhaal.

De allerbeste historische romanschrijver

Niet voor niks wordt Wilbur Smith zo genoemd. Hij neemt je niet alleen mee in historische feiten over Egypte, maar laat je door zijn manier van schrijven de sfeer van Egypte echt voelen. In gedachte zie je de gebeurtenissen voor je en waan je je daar. Niet alleen is dit boek een roman, maar ik mag wel zeggen dat het echt wel een actiethriller is geworden. Zo spannend, je kan het boek haast niet weg leggen.

Mede auteur Mark Chadbourn

Wilbur Smith schreef Koninkrijk van de zon niet alleen. Mede dankzij Mark Chadbourn kwam dit fantastische boek tot stand. En als ik hem opzoek op internet zie ik dat hij al aardig wat bestsellers achter zijn naam heeft. Niet voor niks dat Wilbur met deze man wilde samen schrijven. Ook hij staat namelijk bekend om zijn historische, maar ook fantasyrijke boeken. Ik ben dan ook erg benieuwd naar boeken alleen geschreven door Mark.

Een geweldige aanvulling

De Koninkrijk van de zon is een mooie aanvulling op de rest van de boeken uit de Egypte serie en zeker het lezen waard. Dankzij Anne – Marieke Buijs staat de vertaling als een huis. Alles klopt en haar vertaling zuigt je mee het verhaal in. Mijn vader is ook dol op de boeken van Wilbur Smith, dus binnenkort krijgt hij een cadeautje. Ik weet zeker dat hij ook dit boek erg kan waarderen!

Specificaties Koninkrijk van de zon

Auteur: Wilbur Smith met Mark Chadbourn | Vertaling: Anne – Marieke Buijs | omslag: Alamy | uitgeverij: Xanders | 9789401618281 | eerste druk | oktober 2021 | 366 pagina’s | Voor meer informatie ga je naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.