Strandpret met nijntje, een badboekje wat tegen spetteren kan

Zomer! Ik ben echt een groot strandliefhebber, een groot deel van mijn jeugd en jongere jaren woonde ik aan het mooie strand van Den Haag. Ik mis het dan ook heel erg sinds ik in Tilburg woon. Gelukkig komen we nog veel in Den Haag en zijn mijn dochters ook gek op het strand. En gek op nijntje. Strandpret met nijntje is een boekje voor de allerjongsten, van 0 – 12 maanden. Maar mijn beide dochters die toch wat ouder zijn, zijn er gek op! Dat is de tijdloze kracht van het lieve konijntje.

hoofd Strandpret met nijntje

Strandpret met nijntje

Nijntje speelt op het strand. Wie zwemt er in de zee? En wat is er te zien in de lucht? Een zomers badboekje met doorkijkjes. Met de kenmerkende nijntje kleuren en illustraties van Dick Bruna. Het boekje is van stevig plastic en kan dus mee in bad, onder de douche of mee naar het strand! Strandpret met nijntje kan droog en nat.

Strandpret met nijntje

Seizoenen

We merken allemaal dat ons klimaat aan het veranderen is. Gelukkig maken we nog wel seizoenen mee in ons land. Lente, zomer, herfst en winter hebben zo elk hun eigen kenmerken. Ook al vloeit het steeds meer een beetje in elkaar over. De zomer staat toch echt voor zon, ijsjes, vakantie en strand! Ook voor mijn beide dochters van 3 en 8. Ze zijn gek op het strand en op water, en op boeken! Strandpret met nijntje sluit leuk aan bij die liefde voor die dingen.

Strandpret met nijntje is wel echt een babyboek. Het is “hufterproof” omdat het een badboekje is. Het mag en kan nat worden, mag in geknepen worden en kan dus naar elke locatie wel meegesleept worden. Bij ons ging het direct mee naar het strand. Mijn jongste dochter wilde net als mama lekker lezen in het zand. Ik vind het een goed idee, het strand is een heerlijke plek om lekker te lezen.

Strandpret met nijntje

Herkenbaar

nijntje is geliefd hier in huis. Dit lieve konijntje en haar vrienden spelen al vanaf de geboorte van mijn dochters een rol. Ze houden van de film, tv-serie, app, speelgoed en boeken van nijntje. Mijn man ontwerpt de filters op Instagram van nijntje en ook daar helpen mijn dochters mee. Ondanks dat Strandpret met nijntje een babyboek is, zijn ze er toch gek op. De herkenbare kleuren, de heldere illustraties en het leuke thema spreekt gewoon tot ze.

Ze herkennen de illustraties, mijn oudste noemt op wat ze zou durven eten en wat ze al eet. Zo is ze sinds kort gek op kleine inktvisjes eten met tentakels en al. De jongste oefent haar kleuren en doet de dieren na. Ze zoekt herkenbare plaatjes op en vraagt naar dingen die ze niet kent. De kracht van nijntje wordt alleen maar duidelijk door zo’n simpel boekje als dit! Strandpret met nijntje is een leuk boekje en een leuke cadeautip.

Strandpret met nijntje

Andere nijntje boeken

Specificaties Strandpret met nijntje

Auteur en illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis publishing | 8 pagina ’s | juli 2022 | 9789056479084 | badboekje | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

4 reacties

  1. Ik zou het boekje graag willen winnen voor onze kleinzoon Finn! Zijn ouders zijn echte strandliefhebbers, dus dit boekje zal zeker meegaan.

  2. Super leuk voor mijn jongste zoon. 7 maanden oud en hij verslindt nu al boeken (letterlijk, als hij er één van zijn broers te pakken krijgt 🙈). Dit boek lijkt mij dus een beter alternatief en ook heel leuk dat hij mee in bad kan.

  3. Mijn neefje geniet volop van zijn eerste zomer & ze gaan ook naar het strand. Dus dit lijkt me een fantastisch kado voor hem in zijn keine hand. Dan kan zijn mama even zonnen & zijn papa even zwemmen. Terwijl de kleine het prachtige Nijntjes boek is aan het verkennen. Hoop ze blij te kunnen maken dus ik doe graag mee. Bij geluk roep ik luid Yippee Yah Yay !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.