Nijntje en Nina, een lief avontuur met puzzel

Nijntje en Nina zijn dikke vriendinnen. En nu zijn er hele leuke nieuwe boekjes van deze twee lieve vriendjes! Nijntje en co zijn op dit moment heel erg geliefd in mijn huis door mijn tweejarige dochter. Maar mijn oudste dochter van 7 vind het ook nog lief. De nieuwste boekjes zijn herkenbaar, leuk en hebben nog iets extra’s. Waar gaan Nijntje en Nina eerst heen?

nijntje en nina

Nijntje en Nina in de speeltuin

We zien Nijntje en Nina lekker hangen aan ringen en op een schommel. Het is voor mijn nog niet lezende dochter dan ook niet moeilijk om de titel te raden van die nieuwe boekje. Nijntje en Nina in de speeltuin! Het zonnetje schijnt lekker en vandaag gaan de vriendinnen gezellig naar de speeltuin. Ze zwaaien, klimmen, springen, klauteren en hebben heel veel plezier! Dan is het boekje alweer bijna uit.. Maar wat zit daar achterin verstopt? Een puzzel met 4 stukjes! In plaats van ‘jammer dat het is afgelopen’, krijg ik nu een ‘jeeh’ te horen. Mijn 2 jarige dochter is helemaal into puzzelen namelijk. Haar grote zus helpt haar wel even.

nijntje en nina

Nijntje en Nina op het strand

Het is zomer en Nijntje en Nina gaan lekker naar het strand! Tussen de duinen zien we al de gezellige tentjes op het strand aan de zee staan. Oef wat is het warm. Snel trekken de vriendinnen hun zwemkleren aan en plonsen in de zee. Ze spelen met een bal en daarna is het tijd om lekker met zand te gaan bouwen. Een zandkasteel wordt gebouwd maar er moeten nog schelpen gezocht worden. Ook hier zit achterin een puzzel van 4 stukjes! Een luide ‘yes’ hoor ik weer van mijn dochters.

De kracht van Nijntje

Ik schreef er al vaker over, maar ook deze boekjes van Nijntje en Nina bevatten de kracht van Nijntje. De herkenbare kleuren en de duidelijke illustraties van Dick Bruna. Het is gewoon zonder twijfel Nijntje en mijn dochters herkennen het al van verre. Deze boeken had ik namelijk in de boekenkast bovenin verstopt. Maar mijn oudste dochter vroeg al snel wanneer we de nieuwe Nijntje boeken gingen lezen. Haar oog had het al gespot. Na de andere nieuwste boeken van Nijntje die een flapjes- en voelboek zijn, is dit een erg leuke afwisseling met de puzzel op het einde.

Het verhaal zelf sluit weer perfect aan bij de leefwereld van kinderen. Het materiaal van de boeken van Nijntje en Nina zijn stevig en dus duurzaam. Ik vind het zelf erg leuk dat Nina nu ook prominenter aanwezig is. Met oog op diversiteit is dit een hele goede stap zonder dat het er dik bovenop ligt. De puzzel achterin is natuurlijk helemaal te gek. En er is nog een kleine verrassing bij de puzzel tot vreugde van mijn dochters. Heel tof bedacht weer!

Specificaties In de speeltuin

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Bruna | Januari 2021 | 9789056478704 | 12 pagina’s | 1 – 4 jaar | Met puzzel | Meer informatie vind je hier

Specificaties Op het strand

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Bruna | Januari 2021 | 9789056478728 | 12 pagina’s | 1 – 4 jaar | Met puzzel | Meer informatie vind je hier

footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.