De Versjesboom, een Marianne Busser en Ron Schröder gedichtenboek

Zoals de intro en tevens eerste gedicht van de versjesboom al aangeeft; dit is een versjesboek met de allerleukste versjes.

‘Er staat een boom vol versjes in het grote voorleesbos
we zouden je heel graag zo’n boompje geven
maar omdat dat niet kan, hebben we speciaal voor jou
de allerleukste versjes opgeschreven!’

de versjesboom Marianne Busser & Ron Schröder Over Amstel uitgevers Charlotte Bruijn een echte kunstenaar

De Versjesboom

Gekke situaties met vrolijke illustraties begeleid door rijmende zinnen kun je vinden in de versjesboom. Dit is een boek om van te houden en om verschillende redenen. De illustraties roepen meteen veel fantasie op bij mijn dochter. Er is veel te zien en de nodige humor zit erin verwerkt. Ook als voorleesboek voor een groep kinderen weet het iedereen te boeien. De versjes hebben verschillende rijmflows en dat leest heerlijk voor. Soms moet je het een keer opnieuw lezen om de goede flow te pakken te krijgen. Maar dat is met dit boek geen probleem.

De Versjesboom is een boek wat vaker uit de kast gepakt wordt. Dat is zowel voor de lezer als luisteraar erg leuk, het verveelt namelijk niet!

Versjes

Ik vind het heerlijk om in versvorm voor te lezen. Het klinkt anders, luistert daardoor anders en de beleving wordt daarom nog intenser. Elk versje in dit boek De Versjesboom is een klein kunstwerkje en beleving op zich. Een verhaal en vers is niet zo lang maar door de vrolijke illustraties en manier van lezen wordt het echt een belevenis. Mijn dochter heeft veel vragen en wil graag nog even napraten over een versje. Durf ik in bad als er een spin zit? Kunnen we ook een hond kopen die de afwas doet, dat scheelt weer werken voor mij en heb ik meer speeltijd over.

de versjesboom Marianne Busser & Ron Schröder Over Amstel uitgevers Charlotte Bruijn roze nijlpaard. wie durft er in bad

Thema

De thema’s van De Versjesboom zijn passend bij de jonge kinderen waarvoor dit boek geschreven is. De aangeraden leeftijd is vanaf 3+. Thema’s zijn bijvoorbeeld; Een roze nijlpaard wat anders is en zo wil blijven, verliefdheid, tellen, geboorte, iets waar je goed in bent en alleen spelen. Tegelijk zit er ook veel humor en gekheid in. Wat denk je van een hond die de vaat aflikt, een beer die kan goochelen en een egel die nooit meer wil kamperen en op een luchtbed wil slapen. Uiteraard komt het onderwerp poep ook voorbij. Dit blijft de gangmaker onder het jonge publiek.

 Marianne Busser & Ron Schröder Over Amstel uitgevers Charlotte Bruijn baby olifant op blad

Beleving De Versjesboom

De versjesboom is een vrolijk boek, met leuke onderwerpen en humor. Mijn dochter en ik hebben veel gelachen bij het lezen ervan. Ook als voorleesboek voor een groep is het een succes. Je hebt altijd wel tijd voor even een kort versje. Als voorlezer heb ik een liefde voor de versjesflow die het lezen met zich meebrengt. Dus ook voor mij is het een leuke beleving. Bij het herlezen van een versje komen er altijd wel weer andere vragen of vallen er andere dingen op aan de illustraties.

Het boek De Versjesboom is vrolijk, fijn en verveelt ons niet. Een mooie aanwinst voor de boekenkast.

Specificaties De Versjesboom

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Charlotte Bruijn | Uitgever: Overamstel uitgevers / Moon | 9789048848386 | januari 2020  | 32 pagina’s| meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

de versjesboom Marianne Busser & Ron Schröder Over Amstel uitgevers Charlotte Bruijn
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.