Kies een kerstboom – Patricia Toht

Kerst: ik hou ervan! En van kerstboeken natuurlijk ook… Kies een kerstboom is een heerlijk boek om al een beetje in de sfeer te komen. Met een hele leuke verrassing achterin het boek!

kies een kerstboom

Het is bijna kerst, dus kies een kerstboom!

Kies een kerstboom gaat in op het hele proces van het zetten van een kerstboom. Enorm leuk en herkenbaar voor jonge kinderen, of juist als voorbereiding op het zetten van de kerstboom.
In het begin van het boek gaat een gezin op pad om een kerstboom uit te zoeken. De keuze is enorm, maar ze gaan uiteindelijk met een hele mooie boom naar huis.

En dan gaat het pas echt beginnen: de boom moet in de steun en de versieringen komen van zolder. Samen met de vrienden wordt de kerstboom opgetuigd. Met lichtjes, sterren, kaarsjes, slingers en nog veel meer moois. Op het eind worden de lichtjes aangedaan, en dan staat er een wonderschone kerstboom!

Een verhaal over kerst op rijm

Kies een kerstboom uit de hoop
Oh, wat staan er veel te koop!
Slank en recht of scheef en krom
Nee, daar geef ik echt niet om
Echt belangrijk is dat niet
Het is de geur waar ik van geniet!


Ik ben altijd heel blij met boeken die rijmen. Dat leest heerlijk voor! En ik vind het altijd ook zo knap van een schrijver (of vertaler) dat het lukt om een tekst zo soepel te laten lopen. Kies een kerstboom rijmt vlot. Ook heeft het hele mooie, sfeervolle tekeningen, die goed passen bij de kerstsfeer.

kies een kerstboom

Prachtige pop-up kerstboom

Maar het allermooiste van het boek is de laatste bladzijde, met een geweldige verrassing. Achterin het boek is namelijk een prachtige 3D pop-up kerstboom te vinden. Die boom is versierd met al het moois wat het gezin er in het boek in heeft gehangen en is voorzien van prachtige zilveren glitters!
Deze pop-up kerstboom was voor mijn dochter meteen een reden om dit boek helemaal geweldig te vinden.

Leuk is ook dat ‘Kies een kerstboom’ bedacht is als cadeauboek. Voorin staat de tekst: ‘een kerstcadeau speciaal voor …..’ Je kunt daar zelf een naam invullen. Toch super om dit boek cadeau te geven, en dat het dan elk jaar uit de doos met kerstspullen tevoorschijn komt en opnieuw wordt gelezen?

kies een kerstboom

Specificaties Kies een kerstboom

kies een kerstboom

Auteur: Patricia Toht | Illustraties: Jarvis │ Uitgever: Baeckens │9789059248939│ oktober 2020│ 40 pagina’s│ meer informatie vind je hier

footer5


Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.