Meneertje Prot; een hilarisch verhaal over poepjes en scheetjes

Trek eens aan mijn vinger! Meneertje Prot was geboren en uit zijn kontje was direct een ‘protteke’ (Vlaams voor windje) te horen. “Ze noemden hem soms schattebout, soms poepje en soms scheetje. Hij was een echte protkampioen. Ze vlogen uit zijn reetje… Maar toen hij groter werd, moest hij spelen in z’n eentje, want de wind uit zijn buikje maakte hem een buitenbeentje…” Lees mee hoe het jongetje van zijn nadeel een groot voordeel maakt!

meneertje prot

De geboorte van Meneertje Prot

Betty en Sjon wonen op een hele hoge berg, in een klein houten huisje. Betty is de ‘man’ in huis, of beter gezegd óp huis, want op de eerste bladzijde is ze op het dak aan het timmeren. Sjon heeft net de was op gehangen. Ze hebben niet veel geld, maar voelen zich erg rijk wanneer Betty zwanger is.

meneertje prot

En op de derde bladzijde komt Meneertje Prot met een knal ter aarde! Direct was er een protteke, oftewel een scheet, die overigens goed gekleurd op de prent staat. De geur kun je je er zeker bij bedenken, want die wordt aardig omschreven en niemand kwam meer op bezoek.

Buitenbeentje op school

Later op school bleven ook de kinderen uit zijn klas bij Meneertje Prot uit de buurt. Steeds wordt hij naar huis gestuurd waar hij door moeder Betty wordt getroost. Op de achtergrond zie je een rij met mensen die hun neus dichthouden terwijl ze zeepjes als cadeautjes komen brengen. In bad wordt hij weer blij, want daar ziet hij dat hij volmaakte belletjes kan blazen met zijn billen. Hij besluit dan om niet bij de pakken neer te blijven zitten, maar dat hij de hele wereld wil laten zien wat hij kan!

En hilarisch en op rijm laat Meneertje Prot zien hoe hij ballonnen vult met de warme lucht uit zijn bips. En de mensen staan nu in de rij om hem aan te moedigen! Hij is een echte superman geworden met cape en al.

Ik vind het een heel grappig en vooral ook leuk en vrolijk getekend boek. Letterlijk op een luchtige manier met een afwijking omgaan, en uiteindelijk schijt hebben aan iedereen, dat bevalt me wel. Meneertje Prot krijgt mijn zoontje van Sinterklaas. Het is nu zeker gepast als schoen- of Sinterklaascadeautje, aangezien het bekende trek-eens-aan-mijn-vinger-spelletje dankzij het Sinterklaasjournaal weer helemaal in is.

Specificaties ‘Meneertje Prot’

meneertje prot

Auteur: Alice Reijs | Illustraties: Florence Wauters | Uitgever: De Eenhoorn | 9789462914599 | februari 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.