Word de ware liefde, van rising woman Sheleana Aiyana

Met het spiritueel en therapeutisch programma ‘Becoming the One’ begeleidt Sheleana Aiyana al jaren vrouwen over de hele wereld. Word de ware liefde is haar gids voor een betere relatie met jezelf en anderen. Om de ware te vinden moet je eerst in jezelf kijken, is het uitgangspunt. Met compassie en praktische handvatten laat Sheleana zien hoe je voor jezelf kunt kiezen en vrede kunt sluiten met je verleden, waardoor je ongezonde relatiepatronen tot het verleden gaan behoren en je een bewuste relatie kunt krijgen.

Kom thuis bij jezelf

Word de ware liefde nodigt je uit om de delen van jezelf terug te vinden die je wellicht uit het oog bent verloren of waarmee je niet meer verbonden bent. Dit is een innerlijk helingsproces waarbij je een diepere relatie met je eigen hart ontwikkelt en ontdekt wat voor jou belangrijk is, zodat je vanuit zelfbewustzijn en zelfvertrouwen voor de liefde kunt kiezen. Dat is een mooi streven. Verandering is volgens Sheleana pas mogelijk als we de delen van onszelf die we verborgen, ontkend of afgewezen hebben, integreren en accepteren. (Dit doet me denken aan de inspirerende boeken van Jan Geurtz.) Door ons bewust te worden van onze patronen kunnen we aan onszelf werken zodat we ze kunnen transformeren. Sheleana deelt haar eigen persoonlijke verhaal om te zien hoe dat bij haar is gelukt. Herkenning van haar verhaal of van andere verhalen in het boek kan al helend zijn.

Maar gezonde liefde vraagt niet dat je jezelf in de steek laat of niet trouw aan jezelf bent. Gezonde liefde vraagt niet van je dat je je persoonlijkheid verandert of je gebreken verbergt.

Word de ware liefde

Word de ware liefde zit vol doorleefde wijsheid

Ik heb zelf al een paar jaar geen liefdesrelatie. Dat heeft mij de ruimte gegeven om veel aan zelfontwikkeling te doen. Juist omdat ik niet met iemand anders bezig hoefde te zijn. Dat heeft een goede basis gegeven waardoor ik nu bewuster keuzes kan maken met wie ik wel of niet date. Echter, vind ik maar niet de persoon met wie ik een relatie zou willen. Dat is soms prima zoals het is, maar soms baal ik er van. Een relatie is voor mij wel echt een aanvulling op mijn leven en niet een opvulling, maar dan mis ik soms toch die aanvulling. Samen lachen bijvoorbeeld en houden van elkaar. Dan nu maar nog meer leren houden van mezelf..

De term ‘integreren’ in Word de ware liefde vind ik mooi en dat is iets wat ik bijvoorbeeld nog meer kan doen. Het is ook liefdevoller dan iets moeten doorbreken of afleren. Tijdens het daten kan ik nog te lang bepaalde delen van mezelf verbergen waardoor ik bijvoorbeeld ook niet op tijd mijn grenzen durf aan te geven. Ook vind ik het lastig om wensen en behoeften kenbaar te maken. Dat Was als kind al zo en dit is iets om te oefenen zodra ik weer ga daten. Een leven lang leren wat dat betreft.

Word de ware liefde

Een boek met diepgang

Word de ware liefde is zeker behulpzaam bij het leren. Het heeft me onder andere bevestiging gegeven over dat ik qua daten al veel geleerd hebt en zoveel dingen beter doe dan vroeger. Zo houd ik vast aan mezelf zijn (is ook liefde) in plaats van datespelletjes te spelen. Ik neem de vele goedbedoelde adviezen, gebaseerd op oppervlakkigheid van menselijke gedrag, niet aan. Verder hebben de vele lijstjes in het boek overzicht gegeven, evenals houvast. Dat is altijd fijn. Wat is bijvoorbeeld wel en niet alarmerend?

Ook heeft het boek weer bepaalde reminders gegeven, zoals gehoor geven aan mijn innerlijk kind. Daarbij is de beeldspraak helpend. Zo moet je wel naar een kind luisteren, maar het niet je auto laten besturen. Evenzo kan je je je eigen innerlijke kind herkennen, maar moet het niet je leven bepalen. Raak!

Relaties zijn een dans waarbij je soms moet vragen om wat je wilt en wat je nodig hebt, en soms ook moet weten wanneer je wat zachter moet zijn en de ander wat meer ruimte moet geven. Dit is echt een soort kunstvorm die geduld en een vleugje humor vereist.

Een inspirerende en hoopgevende gids

Word de ware liefde is een gids waar je veel van kunt leren. Of je nu wel of niet in een liefdesrelatie met iemand anders zit. En of je pas begonnen bent met de weg naar heling of al even onderweg bent. Met compassie en diepgang reikt Sheleana kennis en handvatten aan. Ze zet je aan het denken met goede vragen. Op het eind van het boek staat een beschrijving hoe je een liefdeskaart kunt maken. Daarmee heb je een mooie visuele reminder om jezelf te blijven herinneren aan wat je geleerd hebt van dit boek. Bijvoorbeeld wat jouw kernwaarden in een relatie zijn.

Specificaties Word de ware liefde

Auteur: Sheleana Aiyana | Vertaling: Jörgen van Drunen | Kosmos Uitgevers | Juli 2022 | 9789043923910 | 320 pagina’s | Ga voor meer informatie naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.