Dierendorpje in de maneschijn – Gitte Spee en Kim-Liam van der Meij

Het stormt in Dierendorpje in de maneschijn. En de dieren kunnen niet slapen door alle vreemde geluiden die ze horen. Ze zijn allemaal bang in het donker en daarom vluchten ze naar de dappere olifant Gijs. Uiteindelijk is er voor Gijs zelf geen plek meer in zijn eigen bed. Hoe zal hij dit oplossen?

Storm in Dierendorpje in de maneschijn

schaapje komt aan in Dierendorpje in de maneschijn

Het is slecht weer in Dierendorpje in de maneschijn. Op rijm vertelt het verhaal dat de bomen kraken door de storm. Op het mooi gemaakte plaatje op de eerste bladzijde zie je Gijs de olifant tussen de gordijnen naar buiten kijken. Je ziet het echt hard waaien. En als Stien het schaapje voor de deur staat, vliegt de deksel van de prullenbak voor de deur. Haar tasje waait ook bijna uit haar hand.

Alle dieren komen naar Gijs

alle dieren in bed

De volgende die niet kan slapen is Max de giraf en daarachter komt Willem beer al aangerend met Tom de mol in zijn armen. Alle vrienden van Dierendorpje in de maneschijn komen naar Gijs. En willen bij hem in bed slapen. Moeder hond met haar kleintjes passen er nog net bij. En Gijs? Die ligt dus mopperend op de grond. En de dieren worden vervolgens van elk geluid steeds banger.

Het is niet eng!

Dierendorpje in de maneschijn

Gijs besluit om aan de dieren te laten zien dat de nacht helemaal niet eng is! Hij trekt de dekens van het bed en neemt de dieren mee naar buiten in Dierendorpje in de maneschijn. Hij laat ze de duizend sterren zien en de mooie, volle maan. De dieren schrikken van de uil en verstoppen zich snel. Maar Gijs roept ze terug. En daarna zijn ze niet bang meer en zingen ze liedjes in het bos rondom een kampvuur. Totdat ze allemaal in slaap vallen.

Muziek van Dierendorpje in de maneschijn

Kim-Lian van der Meij schreef samen met Gitte Spee lieve voorleesboeken op rijm voor peuters en kleuters. En Kim-Lian heeft ook het lied waarmee elk boek eindigt op muziek gezet en ingezongen. Dus ook van Dierendorpje in de maneschijn. Op de laatste pagina staat de tekst van het lied ‘Schitter, sterretje, schitter’. En daarbij een QR-code om de hele afspeellijst van de Dierendorpje serie via Spotify te beluisteren. Toen ik deze aanzette, was mijn zoontje meteen vergeten dat het buiten stormt en donker is.

Hoe vind jouw kind het als het stormt? En is hij/zij bang in het donker?

Specificaties ‘Dierendorpje in de maneschijn’

Dierendorpje in de maneschijn Kim-Lian van der Meij uitgeverij Kluitman

Auteur: Gitte Spee en Kim-Liam van der Meij | Uitgever: Kluitman | 9789020682489| januari 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.