Het knapste varken van de hele wereld, een boek dat zelfvertrouwen van je kind laat groeien

Varken is nieuw op de kinderboerderij. Vol bewondering kijkt ze naar de dieren om haar heen. Kip legt een prachtig ei, eend duikt diep onder water, pauw pronkt met zijn veren en geit springt zo op een stapel kisten. Varken is verdrietig, zij kan helemaal niets. Ze verstopt zich voor de andere dieren. Maar wanneer die haar vinden, wacht ze een enorme verrassing. Zoiets bijzonders hebben ze nog nooit gezien! Het knapste varken van de hele wereld is een boek dat bijdraagt aan het zelfvertrouwen van je kind. Weer eens wat anders van de schrijvers van onder andere Het poppenmoedertje en de voorleesboot.

het knapste varken van de hele wereld

Een voorstelrondje

Het knapste varken van de wereld zoekt een plek om te wonen en is van harte welkom op de kinderboerderij. Ze loopt langs alle dieren om zich voor te stellen. (Jezelf voorstellen is een handige bijdrage aan zelfvertrouwen van je kind.) De dieren laten stuk voor stuk zien wat ze kunnen. Het konijn laat trots zien hoe het kleine, ronde keuteltjes kan poepen, de haan laat trots horen hoe hij iedere ochtend de andere dieren wekt en de geit laat vrolijk zien hoe hij van een stapeltje kisten af springt. Ook de kip, de eend, de pauw, en de ezel delen maar al te graag hun talenten. “Kun jij dat ook?” vragen ze allemaal aan het varken.

het knapste varken van de hele wereld

Relatie tot zelfvertrouwen van je kind

Wanneer je let op de dingen die het níét kan, komt dit niet bepaald ten goede aan het zelfvertrouwen van je kind. Dat maakt het varken ook mee. Hoe vaker het varken “Nee, dat kan ik niet…” moet antwoorden op de vraag of ze dat ook kan, hoe verdrietiger ze wordt. Ze trekt zich verdrietig terug en denkt dat iedereen om haar heen bijzonder is, behalve zij zelf. Ze ziet alleen haar beperkingen. En voelt zich totaal niet het knapste varken van de wereld.

boek baby

Het talent van het knapste varken

De andere dieren vinden het varken eigenlijk ook maar gewoon. Maar zonder dat ze het allemaal in de gaten hebben, draagt zij een groot talent met zich mee. En uiteindelijk komen de andere dieren erachter wat dit is. Ze vinden het zó bijzonder dat ze allemaal een stukje van hun talent als cadeautje geven en ze zullen zich nooit meer afvragen of het varken iets bijzonders kan, want dat weten ze nu zeker. En het knapste varken van de wereld straalt. Het zelfvertrouwen van je kind zal ook zeker groter worden wanneer hij of zij weet dat het iets bijzonders kan.

Waar is jouw kind goed in? En benoem je dat wel eens?

Specificaties het knapste varken van de hele wereld

Auteur: Marianne Busser Ron Schröder | Uitgever: van Holkema & Warendorf | 9789000367993 | juni 2019 | 32 pagina’s | meer informatie over het knapste varken van de hele wereld vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Het knapste varken van de hele wereld
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.