Ik ben ik en jij bent jij, een warm prentenboek

Ik ben ik en jij bent jij. “En samen zijn wij heel erg blij!” roept mijn dochter er achteraan. Een boek over allemaal dieren en kinderen. Allemaal lijken ze hetzelfde, maar ze zijn toch duidelijk anders.

net iets anders allebei

Verschillen en overeenkomsten

Het prentenboek ‘Ik ben ik en jij bent jij’ gaat over de verschillen van mensen en dieren, maar laat ook de overeenkomsten zien. Het een leuk vertaald boek door Bette Westera. De illustraties zijn lekker groot en duidelijk maar vooral gek! Want de meeste dieren dragen opeens kleren! En zijn opeens tandarts geworden! De illustraties sluiten perfect aan bij de luchtige toon van het verhaal.

Het verhaal laat goed zien dat je allebei hetzelfde kunt zijn, maar dat je eigenlijk allebei jezelf bent ook al draag je dezelfde kleren en zie je er bijna hetzelfde uit!

Ik ben ik en jij bent jij

Tegenstellingen in het verhaal

Eigenlijk staat het prentenboek vol met tegenstellingen. Van groot en klein, kort en lang, aardig en kwaad, jong en oud, boven en onder. Maar er is ook ruimte voor de overtreffende trap en ruimte om de tegenstelling zelf te bedenken. Hoe heet het als je niet snel gaat?

Maar op het einde zitten ze allemaal bij elkaar op de bank. Stil. Ik ben stil en jij bent stil en dat betekent even geen verschil! En nu is het de hoogste tijd om naar bed te gaan! Kijk maar eens goed wie er boven of onder slaapt, wie liegt er op zijn buik of op zijn rug of op zijn zij? Wie heeft er wel een kussen en wie niet? Wie slaapt er onder een deken en wie erboven en eronder?

samen boekje lezen op de bank

Ik ben ik en jij bent jij is een leuk prentenboek om over verschillen te praten. Want er is een hoop op de platen te zien om over te praten. Maken die verschillen uit? Nee natuurlijk niet. Iedereen is nu eenmaal anders! Ook mooi om te gebruiken over zelfbeeld lessen met jonge kinderen.

Specificaties Ik ben ik en jij bent jij

Auteur: Karl Newson | Illustrator Kate Hindley | Uitgever: Gottmer | 9789025771348 | juli 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ik ben ik en jij bent jij
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.