De vloek van de Kraaientoren – een magisch avonturenverhaal

Af en toe krijg je een verhaal in handen, dat zo’n aanrader is, dat je er iedereen wel over wil vertellen. Dat had ik nu dus met ‘De vloek van de Kraaientoren’. Ik had het boek al een maandje in huis, maar het was er door de feestdagen nog niet van gekomen om eraan te beginnen. Maar toen ik eenmaal gestart was, kon ik het boek eigenlijk niet meer wegleggen!

hoofd

De eeuwenoude vloek van de Kraaientoren

Betty Weddersinne woont samen met haar oudere zus Flis en jongere zusje Charlie op het eiland Kraaiensteen. Samen met hun oma wonen ze in het vervallen familiecafé ’t Stropersschuitje. Hun moeder is overleden, hun vader zit in de gevangenis op het naastgelegen eiland Berouw. Daar bij de gevangenis, staat ook een grote toren, de zogenaamde Kraaientoren. En daar gaan allerlei vreemde verhalen over rond.

Op een dag erven de zusjes drie geheimzinnige, magische voorwerpen. Een tas, een set matroesjka poppetjes en een spiegel. Maar bij die magische voorwerpen, hoort ook een eeuwenoude vloek. Hierdoor worden ze vastgehouden op het eiland. Als ze proberen te vertrekken zullen ze binnen een dag sterven. Dit vindt Betty echt afschuwelijk, want haar grootste droom is de wereld over reizen. Maar de vloek van de Kraaientoren houdt haar daar dus in tegen.

Valt de vloek te verbreken?

Tja, en dan volgt natuurlijk de hamvraag. Is die vloek te verbreken? Betty is misschien meer nieuwsgierig dan goed voor haar is (ze is trouwens een geweldig rolmodel voor jonge, ondernemende meiden, die zich niet in hun lot berusten). Ze gaat op zoek en stuit zo op de geschiedenis van de vloek van de Kraaientoren. Wanneer ze een gevangene proberen te laten ontsnappen, die aangeeft ze te kunnen helpen bij het verbreken van de vloek, gaat het gruwelijk fout. Ze nemen per ongeluk een levensgevaarlijke gevangene mee, die vervolgens Flis en Charlie ontvoert, buiten de grenzen van Kraaiensteen. De vloek is dus in werking getreden en Betty heeft daardoor nog minder dan een dag om haar zussen te redden. En dan raakt het avontuur in een stroomversnelling!

de vloek van de kraaientoren

Een spannend avonturenverhaal met een vleugje magie

Wauw! Ik kan gewoon niet anders zeggen. Wat is De vloek van de kraaientoren een tof boek zeg! Vanaf het moment dat ik ermee ben begonnen, heb ik het niet meer weg kunnen leggen. Ik heb het echt in één ruk uitgelezen. Wat een fantastisch verhaal. Dit is echt een verhaal dat ik aan iedereen zou aanraden. Het is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10, maar ik denk dat ook heel veel volwassenen dit nog een prachtig verhaal zullen vinden. Het verhaal is avontuurlijk en gaat lekker vlot.

Je leest de ervaringen van de drie zussen, maar tussendoor kom je ook steeds meer te weten over de geschiedenis van de vloek en Sorsha Stekelinck. Beide verhaallijnen zijn ontzettend spannend en komen uiteindelijk bij elkaar. Tot het einde toe is het verhaal verrassend en niet zo voorspelbaar. Ben je dus gek op avonturenverhalen met een vleugje magie? Ga dan zeker De vloek van de Kraaientoren lezen, want dit boek is echt betoverend mooi!

Specificaties De vloek van de Kraaientoren

Auteur: Michelle Harrison | Omslagillustratie: Melissa Castrillón | Vertaling: Esther Ottens | Uitgeverij: Gottmer | 9789025775681 | 10 november 2021 | 368 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.