Opa, ga je mee? – een bezoekje aan het strand

Zomer! Heerlijk een dagje naar het strand. In ‘Opa, ga je mee?’ gaat een opa met zijn kleinzoon een dagje naar het strand. En daar maken ze van alles mee. Dit is een heel herkenbaar boek voor jonge kinderen die weleens een dagje naar het strand gaan.

naar het strand

Opa, ga je mee? Samen naar de zee!

Opa, ga je mee? Naar de zee. Dan gaan we zwemmen, vliegeren, een kasteel bouwen en schelpjes zoeken. Het wordt een mooie dag!

Een opa en een kleinzoon gaan samen een dagje naar het strand. Spelen met de bal, een zandkasteel bouwen, vliegeren en natuurlijk zwemmen. Maar dan is opa opeens verdwenen. Waar kan hij gebleven zijn?

Een feelgood prentenboek voor jonge kinderen

Als je denkt aan zomer, is het eerste wat bij je opkomt een bezoekje brengen aan het strand. En dat is ook het eerste waar de kleinzoon aan denkt: ‘Opa, ga je mee?’, vraagt hij dan ook. En dat doet opa! Samen maken ze herinneringen voor het leven. Als je dit boek met je kind leest, kun je de geur van de zee al ruiken. Want hoe herkenbaar is alles wat in dit boek voorbij komt? Een zandkasteel bouwen, een ijsje eten, maar ook op een vol strand ineens iemand kwijt zijn. Dit boek brengt je meteen naar het strand. Ontzettend herkenbaar voor kinderen, of juist een leuke voorbereiding op een dagje naar het strand. Een vrolijk en gezellig prentenboek, waar je meteen een blij gevoel van krijgt.

Superleuke tekeningen

Wat dit boek voor mij zo leuk maakt, zijn vooral de ontzettend leuke tekeningen. Deze zijn van Liset Celie. Zij weet de sfeer van het strand heel goed neer te zetten. En ook de kleine details zijn super! Zo is er op elke bladzijde een zeemeeuw te vinden, die met opa en zijn kleinzoon mee reist. Wat is de meeuw elke keer aan het doen? In het begin van het boek zie je ook wat ze allemaal inpakken als ze naar het strand gaan. Kun je deze voorwerpen op de bladzijdes ook weer terug vinden?

Maar het meest heb ik genoten van de bladzijdes, bijna op het einde. Het jongetje is dan zijn opa kwijt, maar je krijgt dan een scene te zien van heel veel strandbezoekers. En daar is toch veel op te zien! Je ziet daar de strandbezoekers, die allemaal hun eigen ding aan het doen zijn. Zonnen, schelpen zoeken, zwemmen, kletsen en nog veel meer. En als je dan 2 pagina’s verder kijkt, zijn ze misschien net iets anders aan het doen. Fantastisch om te zien dat het een heel inclusief prentenboek is. Allerlei soorten mensen en gezinssamenstellingen. Een zwangere vrouw, een kussend homostel, een vrouw met tattoos, iemand met een hoofddoek en nog veel meer. Ik kon zelfs een ‘Venus’ (van het beroemde schilderij) met een bikini aan spotten! Dit maakt het boek echt een lust voor het oog, en je waant je gewoon echt even op het strand!

Specificaties ‘Opa, ga je mee?’

Auteur: Anke Kranendonk | Illustraties: Liset Celie | Uitgeverij: Rubinstein | 9789047629429 | 32 pagina’s | mei 2022 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.