A Christmas Carol – een kerstverhaal op rijm

Marianne Busser en Ron Schröder zijn bekende namen in kinderboekenland. Ik denk dat alle ouders van peuters of kleuters wel een boek van dit duo in de kast hebben staan. Nu hebben zij een bewerking gemaakt van het bekende kerstverhaal van Scrooge: A Christmas Carol. En dit is een sfeervolle editie van dit verhaal, helemaal op rijm!

kaft

A Christmas Carol: het verhaal van Scrooge

A Christmas Carol – Een kerstvertelling op rijm vertelt het verhaal over Scrooge uit het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens. Scrooge is een gemene oude man, die alleen maar aan geld kan denken en de mensen om hem heen vergeet. Op kerstavond verschijnt de geest van zijn overleden zakenpartner Marley, die hem vertelt dat hij drie keer bezoek zal krijgen. Een bezoek van de geest uit het verleden, de geest uit het heden en de geest van de toekomst. Deze bezoekers laten zien hoe het kerstfeest vroeger was, hoe het nu is en hoe het in de toekomst verder zal kunnen gaan. Dan pas ziet de vrek in wat zijn gedrag met anderen én hemzelf doet.

Een echte kerstklassieker

Waarschijnlijk ken je als volwassene dit verhaal vast al wel. Het is in talloze filmedities op de buis geweest. Een verhaal wat jaar na jaar mooi blijft om met kerst te vertellen. Want de kerstgedachte: dat is waar het in A Christmas Carol om draait. Mijn eigen dochters kenden het verhaal nog niet. En wat is het dan indrukwekkend als je het voor het eerst leest! Zeker als je het lekker sfeervol voorleest, met een dekentje op de bank. En hoe fijn is het om dan nog even samen na te praten. Waar draait het kerstfeest eigenlijk om?

Een sfeervolle vertelling door Marianne Busser en Ron Schröder

Deze kerstklassieker A Christmas Carol is nu dus uitgebracht in een versie die geschreven is door Marianne Busser en Ron Schröder. Dit duo kun je dit zeker wel toevertrouwen, als zij ergens goed in zijn, dan is het verhalen vertellen op rijm! Ik heb al enorm veel boeken van ze in de kast, en een rijm prettig laten lopen is echt waar zij heel goed in zijn. Dit boek is dan ook heerlijk om voor te lezen, de zinnen kloppen gewoon en hebben een prettig ritme.

Het boek is qua niveau echt afgestemd op (jonge) kinderen, al zitten er wel wat moeilijke woorden of begrippen in die je misschien even uit moet leggen, omdat het natuurlijk een verhaal van vroeger is. Wat ook heel fijn is, is dat de teksten die door personen worden uitgesproken, schuingedrukt staan. Zo kun je daar met je ‘voorleesstem’ rekening mee houden. Ik was al fan van dit sfeervolle kerstverhaal, maar door deze bewerking van A Christmas Carol is het boek nu dus ook heel goed voor te lezen aan jonge kinderen. Zo kan er door alle leeftijden van genoten worden!

Specificaties A Christmas Carol – een kerstvertelling rijm

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Leontine Gaasenbeek | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9789000380213 | november 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.