Miljonairskind het verborgen eiland – een nieuw avontuur

Yes! Een derde deel in de serie ‘Miljonairskind’. Dit derde deel heet ‘Miljonairskind het verborgen eiland’. Hier op StoerLeesVoer hebben we de eerste 2 delen van deze serie al mogen reviewen. Toen dit deel voorbij kwam, waren wij dan ook wel ontzettend benieuwd hoe het met Zilver verder zou gaan. En ook in dit deel beleeft hij weer een spannend avontuur!

miljonairskind het verborgen eiland

Miljonairskind het verborgen eiland – een derde deel in de serie

De ouders van Zilver zijn multimiljonair, maar dat mag niemand weten. Zilvers vader heeft een tropisch privé-eiland gekocht met een jungle, robot-dolfijnen, geheime tunnels en nog veel meer! Tijdens een storm spoelt het jacht van een andere miljonair aan op het eiland. Zilver en zijn familie moeten noodgedwongen doen of zij ook schipbreukelingen zijn om hun rijkdommen geheim te houden. Dan vinden Zilver en Lennon vreemde flessenpost. Iemand houdt het eiland in de gaten. Ze weten het zeker: ze zijn in groot gevaar!

Een eigen superdeluxe eiland

Zilver en zijn familie hebben dus een eigen superdeluxe eiland. Voorin het boek ‘Miljonairskind het verborgen eiland’ staat een plattegrond van dit croissantvormige eiland. Twee plattegronden zelfs: één van de situatie boven water, en één van het eiland onder water. En op dit eiland is echt van alles te vinden: een onderwaterhut, waterschommels, fitnessroom, gamekamer, boomhut en apenrots. Dit zou voor mij als kind echt een droomeiland zijn geweest: als je alles maar kunt bedenken wat je het liefst zou willen, dan zou je toch dit fantaseren? Daar speelt Ilona de Lange, de schrijfster van dit boek goed op in. Ze weet precies de juiste toon te treffen en in te spelen op de belevingswereld van kinderen. Dat maakt dit boek ook zo leuk.

plattegrond

Een grappig en vlot leesbaar boek

Als kind had ik dus graag willen ruilen met Zilver, om net als dit Miljonairskind het verborgen eiland te ontdekken. Het verhaal is echt heel vlot geschreven en grappig. Je begint erin, en wil het boek eigenlijk niet meer wegleggen. Zo benieuwd was ik hoe het af zou lopen! De leuke illustraties van Micky Dirkzwager maken het helemaal af. Wat ik ook nog heel goed vind aan dit verhaal, is dat het een actueel thema aansnijdt. Namelijk plasticsoep. Dat komt veel terug in het boek en heeft uiteindelijk ook veel te maken met de ontknoping. Veel kinderen zijn zich bewust van de schade die plastic aan kan richten aan het milieu, en dat thema wordt zo op een spannende en grappige manier onder de aandacht gebracht. Dit derde deel van Miljonairskind is weer een groot succes, en laten we hopen dat er nog meer delen zullen volgen!

Specificaties Miljonairskind het verborgen eiland

Auteur: Ilona de Lange | Illustraties: Micky Dirkzwager | Uitgever: Leopold │9789025881474│september 2021│192 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.