Blinde wraak – het einde van een spannende thriller trilogie

Blinde wraak is het nieuwste boek van Nina Verheij, en tegelijkertijd ook het laatste boek uit een spannende trilogie. Verheij, een Nederlandse schrijfster, schreef eerder al Fatale Keuzes en Geheugenspel over rechercheur Emily Gagliardi. Deze boeken heb ik niet gelezen, maar gelukkig begint Blinde Wraak met twee keer korte ‘wat vooraf ging’ beschrijvingen, zodat je een beetje achtergrond informatie hebt. Het was de eerste paar pagina’s even inkomen qua wie is wie, omdat je toch die voorkennis wat mist. Maar daarna las het als een trein!

Blinde wraak

Een lijk vol symboliek in Blinde wraak

Blinde wraak begint wanneer rechercheur Emily met haar kopje koffie op het balkon van haar appartement staat om even goed wakker te worden. Ze laat haar kopje vallen wanneer ze ziet wat er op het platte dak van haar onderbuurvrouw ligt. Een lijk, verkleed als vrouwe Justitia: met een blinddoek om en een weegschaal in de ene hand en een zwaard in de andere hand. Een kunstzinnig en luguber beeld. Na een paar seconden verbijstering wordt de rechercheur in haar wakker en begint het politiewerk: wie is deze vrouw, en vooral: waarom ligt zij onder Emily’s balkon? Is het toeval, of zit er een boodschap achter? En wat is dan de boodschap? Dat is de centrale vraag in Blinde wraak.

Nina Verheij

De detective aan het werk

De vrouwe Justitia onder Emily’s balkon blijkt Catharina te zijn. Geen bekende van de politie Vanaf dat punt begint het verhaal complexer en sneller te verlopen. Wie is Catharina, wat is haar achtergrond, en waarom is zij hier neergelegd? Wanneer Catharina na haar dood een nieuwe, en actieve facebookpagina blijkt te hebben, verdiept het onderzoek zich. Elke keer verschijnen er lastige en soms schrikbarende hints op haar pagina. Ondertussen wordt het steeds minder waarschijnlijk dat Catharina bij toeval bij Emily’s huis is neergelegd. Maar de vraag is: wat is het verband? Emily tast in het duister naar de motieven en de link naar haar persoon. Ondertussen raakt ook haar privé leven betrokken in het onderzoek. Ik wil verder vooral niet teveel verklappen van Blinde wraak. Maar het blijft niet bij 1 lijk en Emily wordt tot het uiterste getriggerd om deze zaak op te lossen.

Spannende Blinde wraak

Ik heb Blinde Wraak in 1 ruk uitgelezen. Het boek leest makkelijk weg en je wilt gewoon weten hoe het nu precies in elkaar steekt. Wie heeft wat gedaan? Ik had soms wel wat moeite om de personages uit elkaar te houden en hun onderlinge verbanden, als het ging om personages uit de vorige twee boeken die in dit boek af en toe werden aangehaald. Wat dat betreft is het fijner lezen als je ook Fatale Keuzes en Geheugenspel hebt gelezen. Dat neemt gelukkig niet weg dat Blinde Wraak ook op zichzelf een spannend verhaal is, met verschillende wendingen en verrassingen. Een fijne thriller die je niet makkelijk naast je neerlegt: je wilt vooral door lezen!

Specificaties Blinde Wraak

Auteur: Nina Verheij | Uitgever: Hamley Books | November 2021 | 9789464208504 | 497 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Nina Verheij
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.