Dicht bij elkaar, een hartverwarmend verhaal over nieuwe vriendschappen!

Wie houdt er niet van een liefdevolle knuffel van een geliefde of een goede vriend? Bij het zien van de voorzijde raak ik nieuwsgierig naar de band tussen hen. Lees het bijzondere verhaal over Alba en hoe een tegenslag kon worden omgezet tot een mooie vriendschap.

Dicht bij elkaar

Kennismaking met Alba de Albatros

In zowel het dieren- als het mensenrijk groeit iedereen op met vallen en opstaan. Elke stap die je zet op jouw weg naar volwassenheid zullen er obstakels komen. Het is jouw eigen denkwijze die bepaalt hoe dat jij er mee om gaat.

In ‘Dicht bij Elkaar’ komt Alba erachter dat ze klaar is om haar vleugels uit te slaan. Hoe spannend de grote wereld ook is, een nieuw avontuur wacht! Totdat een momentje van onoplettendheid ervoor zorgt dat ze niet meer kan vliegen.. Als je op je kwetsbaars bent zie je wie de juiste personen / dieren in je omgeving zijn. Lees nu zelf het verhaal van Alba de Albatros.

Dicht bij elkaar

Sean Julian

Dicht bij elkaar is zowel geschreven als geïllustreerd door Sean Julian. Hij is niet alleen bekend vanwege Dicht bij elkaar maar ook door zijn andere werken. Hij heeft meegewerkt aan verschillende prentenboeken als auteur of illustrator:

Alle prentenboeken waarvan hij een bijdrage heeft geleverd gaan voornamelijk over dieren. De dieren maken iets mee waarbij hun gevoel naar voren komt waardoor je je er als lezer goed in kan verplaatsen. Dit kan tevens extra goed door de illustraties omdat ze erg herkenbaar gemaakt zijn. Ze zijn erg simpel maar toch op een verfijnde manier neergezet.

illustratie

Mijn mening over ‘Dicht bij elkaar’.

Bij het zien van ‘Dicht bij elkaar’ was ik zeer verrast door de illustraties van zowel de voor- als binnenzijde. Ze sluiten erg mooi aan bij het verhaal en geven echt de sfeer over van dat moment. Hierdoor zou je tijdens het voorlezen van dit boek ook echt de nadruk erop kunnen leggen.

Tevens vind ik het erg mooi om te zien dat er in een prentenboek aandacht besteed wordt aan diversiteit. In het verhaal wordt duidelijk gemaakt dat er een taalbarriere is tussen de twee dieren en niet elkaars taal spreken. Vervolgens willen ze elkaar helpen en komt voornamelijk de vriendelijkheid en behulpzaamheid naar voren voor elkaar. Dit zie je mede terug in de illustraties en het geschreven verhaal. Zo zie je maar dat in het dierenrijk ook niet iedereen gelijk is aan elkaar en ondanks de verschillen ze er voor elkaar zijn.

illustratie

Specificatie over dicht bij elkaar

Auteur en illustrator: Sean Julian | Vertaald door: Johanna Rijnbergen | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047715085 | augustus 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dicht bij elkaar
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.