Wat er leeft in de woestijn. Op ontdekkingstocht.

Nooit geweten dat er nog zoveel leven is in een woestijn. En wist je dat er verschillende soorten woestijn zijn? Je komt het allemaal te weten in het boek van Vassiliki Tzomaka Wat er leeft in de woestijn van Fontaine uitgevers. Niet alleen interessant vanwege de kennis die het oplevert, maar ook nog eens prachtig geïllustreerd. Heerlijk om naar te kijken en te lezen. Ga je mee op ontdekkingstocht?

woestijnkunst

Vol van leven, ook in de woestijn

Wat er leeft in de woestijn

Mijn kinderen (7 en 12) zijn dol op dieren. Ze nemen er graag kennis van en kijken dan ook graag in boeken die daarover gaan. Wat er leeft in de woestijn is een prachtige aanvulling op onze collectie dierenboeken. Niet alleen vanwege de informatie die erin staat. Het is echt wonderschoon weergegeven. Ook dat weten creatieve kinderen wel te waarderen. Ik heb nooit geweten dat er nog zoveel te doen is in een woestijn. Voor mij leverde het echt nieuwe informatie op en voor de kinderen ook.

antarctica

Wie is Vassiliki Tzomaka?

Ik had nog nooit van Vassiliki Tzomaka gehoord, maar haar tekeningen over het leven in de woestijn zijn prachtig. Ze doen me denken aan de prachtige Tjechische anmitatieserie Molletje. Vassiliki Tzomaka blijkt een ontwerper en illustrator te zijn met een doctoraat in kinderboekillustraties. Ze werkt als freelance grafische ontwerper en als docent grafisch ontwerp aan de Cambridge School of Art. Ze is van Griekse afkomst. Vassiliki Tzomaka verzamelde meer dan 300 cactussen en succulente soorten om Wat er leeft in de woestijn te maken. Ze putte uit haar BSc in scheikunde en MA in milieustudies om de omgeving van de woestijn in het boek na te bootsen.

Wat er leeft in de woestijn

Wat leeft er dan in de woestijn?

Wat leeft er dan eigenlijk in de woestijn? Om te beginnen ruim 300 bijzondere planten, insecten, reptielen, vogels en zoogdieren. In het boek wordt informatie gegeven over overlevingstactieken, nachtleven, de voedselketen en dus over eten en gegeten worden. Wist je dat er vier verschillende soorten woestijn zijn? Niet alleen hete woestijnen, maar ook koude en kustwoestijnen. Bijna een derde van het aardoppervlak is bedekt met woestijnen. Ga je mee op ontdekkingstocht over heel de wereld? Van bloedhete tot meest ijskoude woestijnen. Waar dieren moeten zien te overleven met weinig tot geen water in extreme weersomstandigheden van ijskoud tot bloedheet. Er leeft nog heel veel in de woestijn.

wat is een woestijn?

Specificaties

Wat er leeft in de woestijn

Auteur: Vassiliki Tzomaka | Uitgever: Fontaine Uitgevers │ 9789059562684 │ juni 2020│ 56 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.