Een nieuwe kans & Kiezen – twee delen van Heartland paardenserie

Heartland is een paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Met veel liefde en zorg vangen Amy en haar familie er bange en mishandelde paarden op, zodat ze kunnen genezen van hun trauma’s uit het verleden en hun vertrouwen in mensen weer terugkrijgen. In dit boek zitten twee nieuwe avonturen van Amy op haar geliefde paardenranch Heartland. Een nieuwe kans en kiezen. Ik las het boek in 1 dag uit en heb genoten!

Een nieuwe kans

Een nieuwe kans. Het is net een paar weken geleden dat de moeder van Amy is overleden aan een ongeluk. Amy heeft het druk Heartland met school en het verdriet. Door een vergissing wordt een paard die zij behandeld naar huis gestuurd. Dat levert een zeer ontevreden klant op die naar de concurrent stapt. Heel spijtig voor Amy zit de dochter daarvan bij haar op school en wordt ze dagelijks getreiterd dat ze het niet gaan redden.
Heartland verkeerd in financiële moeilijkheden.

Maar dan komt er een nieuwe kans. Een paard dat door iedereen al geprobeerd is te begeleiden, maar tot dusver niet is gelukt, komt bij de manege.
Amy heeft van haar moeder geleerd om paarden op een andere manier te genezen. Een alternatieve geneeswijze met kruiden en extracten en massages. En het vertrouwen te winnen van een dier om samen te werken. Ty is de stalknecht die fulltime werkt en volledig achter deze methode staat. Zal het Amy lukken om Promise te redden en daarmee ook de toekomst van Heartland?

Een vleugje romantiek

De zus van Amy, Lou, woont ook op Heartland en probeert de financiële kant van het bedrijf te runnen. En dan is er nog die knappe veearts Scott.. Ook in de liefde lijkt er een nieuwe kans te ontstaan!

Ik weet nog goed hoe ik vroeger als tiener zulk soort boeken als Heartland verslond. Een spannend verhaal, een vleugje romantiek, en problemen die moeten worden opgelost. Heerlijk!

Kiezen:

Het neefje van de eigenaresse van Promise komt werken bij Heartland als stalhulp. Maar al vanaf dag 1 gaat dit niet soepel. Hij komt te laat en doet maar heel weinig werk. Hij is niet geïnteresseerd in de technieken van Ty en Amy en dat levert heel wat ruzie op. Ben blijkt wat problemen te hebben gehad in het verleden en Amy besluit hem een nieuwe kans te geven. Maar Ty mag hier niets van weten en begrijpt niks meer van Amy.

Ty krijgt een aanbod om bij de concurrent te gaan werken. Dat lijkt een mooie nieuwe kans, maar wil hij dat wel? Amy wil aan de ene kant Ben helpen maar aan de andere kant merkt ze dat Ty ongelukkig wordt van deze hele situatie.
Zal Ty blijven? Zal Ben inzien dat het anders moet? En ziet Amy in dat ze een nieuwe klasgenoot op de verkeerde manier helpt met haar paard?

In dit deel had ik wat moeite met de mishandeling van Ben op zijn paard Red. Je voelt je als lezer een soort van een machteloze toeschouwer die zou willen ingrijpen. Maar dat kan niet en het is gigantisch knap van Amy dat zij dit ook niet doen, maar juist probeert om het goede voorbeeld te geven aan Ben om het hem zelf te laten inzien.

Spannende paardenserie

Een nieuwe kans en kiezen zijn niet de eerste delen van de Heartland serie, maar als lezer heb je hier geen last van. Er worden voldoende terugblikken naar het verleden gegeven om het boek lekker te lezen.

Wel merk ik dat ik soms worstel met de volwassenheid van Amy. Ze heeft geen moeder en vader meer. Haar zus is 11 jaar ouder. Amy staat dagelijk om 6 uur op om te zorgen voor de paarden en uit school en in het weekend werkt ze ook volop in de stal met de paarden. Al haar aandacht en liefde gaat uit naar deze nobele dieren en de gesprekken die ze voert en de gedachten die ze heeft kloppen voor mij niet helemaal bij het beeld van een 15 jarig meisje.
Al heeft dat de doelgroep van deze boeken 9 – 16 jarige paardenmeisjes daar wellicht geen last van.

Er staan wel wat paardentermen in het boek maar niet zoveel dat het niet meer duidelijk te lezen is. En wat er instaat kun je snappen door gewoon de zinnen te lezen.

Al met al een hele fijne spannende boekenserie over paarden. Met een vleugje romantiek het perfecte boek voor paardenmeisjes vanaf 9 jaar en tieners.

Specificaties een nieuwe kans en kiezen Heartland paardenranch

Auteur: Lauren Brooke | Vertaling: Sofie de Lint | Uitgeverij Kluitman | 9789020622690 | oktober 2021 | 304 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of hier

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.