Natriumchloride, waanzinnig een na laatste deel van de Serie Q

De Serie Q is één van mijn favoriete series die ik erg graag lees. En bij elk nieuwe deel ren ik naar de winkel. Helaas blijkt Natriumchloride het één na laatste deel van deze geweldige serie te zijn. Jussi Adler Olsen is namelijk bezig met het laatste deel. Erg jammer, want zijn boeken zijn namelijk bloedspannend!

Natriumchloride voorkant

Waar gaat Natriumchloride over?

Op haar zestigste verjaardag pleegt een vrouw zelfmoord. Haar dood leidt tot de heropening van een onopgeloste zaak uit 1988. In eerste instantie lijkt dit niet iets voor afdeling Q, maar Carl Mørcks superieur ziet dat anders en laat hem de kwestie opnieuw onderzoeken. Vervolgens blijkt dit de omvangrijkste en ingewikkeldste zaak te worden waarbij Rose, Assad, Gordon en Carl ooit betrokken zijn.

Al drie decennia lang worden mensen het slachtoffer van een sluwe moordenaar die doodt zonder dat iets naar hem verwijst. Hij kiest zijn slachtoffers en het tijdstip van de daad met uiterste zorg en precisie. Dertig jaar lang is niemand in staat geweest hem te stoppen. Terwijl de coronamaatregelen het onderzoek verder compliceren, beweegt een andere oude zaak zich naar Carl toe als een giftige slang die zijn prooi heeft gespot. Het is drukker dan ooit op afdeling Q en de tijd dringt, want de moordenaar is nog lang niet klaar.

Natriumchloride is gruwelijk spannend van begin tot eind

Hou jij van spanning en misdaad? Dan is Natriumchloride echt het deel voor jou. Hoewel alle delen uit deze serie een aanrader zijn is deze vooral geschikt voor mensen die hun kop bij een boek kunnen houden en van spanning houden. Deze thriller is de beste tot nu toe. Zoals Jussi Adler-Olsen al eens aangaf in een interview: “In mijn boeken moord ik met plezier!”. En dat is te merken, want de doden volgen in hoog tempo. Daarnaast lees je de hoofdpersonen nog beter kennen. Heb je de andere delen van de serie Q niet gelezen? Geen probleem, want ook los is Natriumchloride prima te volgen.

Lezen en niet meer wegleggen

Hoewel ik de meeste boeken van de serie Q niet meer kon wegleggen was dit toch wel het boek dat in in één dag heb uitgelezen. Ik moest gewoon weten wat er naar kwam. Je wil weten hoe het verder zou gaan en daardoor was het moeilijk om hem weg te leggen. De gruwelijkheden komen in zo’n vaart dat je gewoon blijft lezen. Natriumchloride blijft je boeien. Daarnaast vind ik het heerlijk om te gissen wie het heeft gedaan. Jussie Adler-Olsen zorgt ervoor dat je hier naar blijft gissen.

Een ontmoeting met oude vrienden

Ondertussen voelen Carl, Rose, Assad en Gordon aan als vrienden. Ik heb ze deze serie leren kennen. Vooral Assad is sinds het laatste boek geen geheim meer voor mij. Natriumchloride voelt als een ontmoeting met oude vrienden. We gaan verder waar we zijn gebleven en dat maakt het dat dit boek heerlijk door leest. Ik ken ze en weet bijna hoe ze gaan reageren. Precies zoals je dat met vrienden hebt. Jussi heeft zijn karakters goed neergezet. Daarnaast mijn complimenten aan Kor de Vries die Natriumchloride geweldig heeft vertaald. Zonder een goede vertaling kan je de spanning uit het boek halen. Dus heel fijn!

Uitkijkend naar het laatste deel

Het plot van Natriumchloride zorgt ervoor dat ik uit kijk naar het allerlaatste deel. Wat gaat er gebeuren met deze groep geweldige mensen? En houdt Carl het vol? Je kan lezen dat Jussi Adler-Olsen veel onderzoek verricht voordat hij gaat schrijven. Daarom komt hij heel geloofwaardig over. Ik hoop dan oprecht dat de serie Q eindigt met een knal. Dat hij al mijn verwachtingen overtreft. Ik kan in ieder geval niet wachten.

Afdeling Q boekenserie

  1. De vrouw in de kooi
  2. De fazantenmoordenaars
  3. De noodkreet in de fles
  4. Dossier 64
  5. Het Marco-effect
  6. De grenzeloze
  7. Selfies
  8. Slachtoffer 2117
  9. Natriumchloride

Specificaties Natriumchloride

Auteur: Jussi Adler-Olsen | Vertaling: Kor de Vries | uitgever: Prometheus | 9789044644470 | februari 2022 | 432 pagina’s | Voor meer informatie ga naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

natriumchloride achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.