Kitty en de grote lichtjesparade; een spannend kattenavontuur

Kitty, het meisje dat veranderd in een kattensuperheld, is terug met weer een spannend avontuur! In Kitty en de lichtjesparade loopt Kitty met haar klasgenootjes door de stad met prachtige zelfgemaakte lampionnen, maar toch moet ze haar kattensuperheldenpak aantrekken. Waarom denk jij? Een tip van de sluier; er verdwijnen dingen..

hoofdfoto
Kitty en de grote lichtjesparade

Kattensuperheld

Ik heb Kitty leren kennen tijdens haar avontuur in de daktuin. Kitty is een lief en vooral sociaal meisje die getraind wordt om een echte kattensuperheld te worden. Ze heeft al ongelooflijke katachtige superkrachten. Haar moeder is ook een superheld en zij is dus ook Kitty’s grote voorbeeld.

Kitty en de grote lichtjesparade

Samen met haar klasgenootjes is Kitty druk bezig met het maken van haar eigen lampion. De lichtjesparade staat namelijk op het programma in de stad en iedereen wil hieraan meedoen. Het zelf maken van een lampion is dan wel het leukste en dat is precies wat Kitty aan het doen is. Ze heeft ervoor gekozen om een kat te maken als lampion; wat toepasselijk. Wie weet wint zij de prijs voor de mooiste lampion wel; een mooie kroon.

Tijdens de parade gebeurt er iets raars; er verdwijnen opeens een aantal dingen. Een horloge, een ketting en een tas. Allemaal terwijl de mensen zich voortbewegen tijdens de mensenstroom van de parade. Het gekke is dat de mensen waarbij iets gestolen word, het niet eens echt merken. Een kriebel of een soort vlaag, maar verder hebben deze mensen niet echt iets gemerkt. Kitty krijgt er een raar gevoel bij; wat is hier aan de hand? Dat gaat ze uitzoeken maar het is in ieder geval tijd voor haar superheldenkrachten!

Wat een feestje om te lezen!

Als ik zeg dat het een feestje is om Kitty en de grote lichtjesparade te lezen, dan ligt dat aan meerdere factoren. Ik ben een kattenliefhebber dus ieder boek dat deze prachtige, lenige en vooral sociale dieren in een mooi daglicht zet lees ik met heel veel plezier. De illustraties leveren hier voor mij een grote bijdrage aan.

De illustraties zijn gemaakt door Jenny Løvlie en deze zijn weer prachtig. Realistisch maar ook lekker kleurrijk; dat is ook waar ze om bekend staat. De achtergronden verschillen maar de kleuren zijn altijd in dezelfde teint. De letterkleur wisselt naar aanleiding van de achtergrondkleur van wit naar zwart. Dit is totaal niet storend en juist fijn omdat gekeken is naar duidelijkheid en zichtbaarheid van de tekst zonder de illustraties in de weg te zitten.

Kitty en de grote lichtjesparade
Illustraties

De ene bladzijde is verrijkt met een overall illustratie en is dus pagina vullend en een andere pagina is sterk vanwege de eenvoud van een klein detail. Over detail gesproken; ieder paginanummer staat in een kattenpootje beschreven. Hoe cute!

Kitty serie

Kitty en de grote lichtjesparade is het tweede boek uit deze serie dat ik heb mogen lezen. Achterin het boek worden de andere delen ook even aangestipt en wil ik deze serie graag met jullie delen. Ik ben zelf namelijk fan van Kitty en haar avonturen en ik denk dat menig kind het met mij eens zal zijn.

Reeds verschenen in de Kitty serie:

En goed nieuws; in 2022 komt er een nieuw deel uit, genaamd Kitty en het sterrenlied. Nog even geduld; volgens de uitgeverij komt deze uit in februari 2022. Je kunt al een exemplaar reserveren. Ik kijk er al naar uit!

Boek met een boodschap

Boeken met een vrouwelijke hoofdrol komen in het genre thrillers en romans steeds vaker voor. Sommige auteurs staan er zelfs om bekend. Wat ik dus zo tof vind aan de Kitty serie is dat hier ook een meisje centraal staat als hoofdpersonage. Voor kinderen is het in mijn ogen erg belangrijk om te zien dat ongeacht hun gender, zij kunnen worden wat ze willen. Kitty is een meisje dat graag een katten superheld wil worden en in deze serie kan dat ook.

Dit boek is zowel interessant voor kinderen die houden van katten als voor kinderen die gewoon houden van wat avontuur. Kitty en de grote lichtjesparade is een avontuur vol hoop, uitdaging, en het juiste willen doen. Ik vind het knap hoe de auteur Paula Harrison deze verhalen allemaal maakt. Maar als je weet dat deze dame uit het onderwijs komt en daardoor een link heeft met kinderen, verklaart dat een hoop. Ze weet wat kinderen leuk vinden en dat is echt een meerwaarde. Je voelt de spanning en bent benieuwd hoe het verhaal verder gaat en dat is precies wat kinderen aanspreekt. En niet alleen kinderen.

Kitty en de grote lichtjesparade met superfeiten

Ja je leest het goed; superfeiten. Aan het einde van Kitty en de grote lichtjesparade wordt je als lezer nog getrakteerd op wat superfeiten over katten. Feiten die je als kattenliefhebber misschien wel moet weten.. Maar heel eerlijk, ik wist niet dat het reukvermogen van een kat 14x zo sterk is dan die van een mens. Ik vind het een leuke toevoeging aan het al zo leuke boek in ieder geval!

Kitty en de grote lichtjesparade
Superfeiten in Kitty en de grote lichtjesparade

Winactie!

winactie

Ben jij na het lezen van deze review ook benieuwd geworden naar Kitty en de grote lichtjesparade? Doe dan snel mee met de winactie. Je kunt namelijk een exemplaar winnen en zelf lekker in de wereld van Kitty duiken. Hoe? Check de voorwaarden hieronder; veel succes!

  • Laat in een reactie achter waarom jij Kitty en de grote lichtjesparade graag zou willen winnen.
  • Volg StoerLeesVoer op Social Media. Je kunt ons vinden op InstagramFacebookTwitter , TikTok , YouTube, en Pinterest. Geef dit aan door een like op de winactie achter te laten. Delen van de win-actie is een extra winkans. Vergeet ons dan niet te taggen.

De winnaar is bekend gemaakt en heeft een email ontvangen!

Specificaties Kitty en de grote lichtjesparade

Auteur: Paula Harrison | Illustraties: Jenny Løvlie | Vertaling: Saskia Martens | Uitgever: Standaard Uitgeverij | 9789002273452 | oktober 2021 | 128 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

8 reacties

  1. In een klas met heel veel meisjes (die op de koop toe nog graag lezen ook) zou dit een geschenk uit de hemel zijn! Maar ook voor de jongens die graag lezen over dieren/superhelden is dit boekje meer dan welkom 🤗

  2. Wat zou ik dit boek graag willen promoten op de scholen waar ik leesbevorderingslessen geef of samen willen lezen met de kinderen uit mijn leesclubs. Dus het duimen is begonnen 🤞

  3. Mijn dochter heeft deze serie net ontdekt in de bibliotheek. Ze heeft de eerste twee delen gelezen en dat smaakt naar meer. Helaas zijn de andere delen nog niet in de bibliotheek hier te krijgen. Ik zou mijn dochter in deze coronatijd graag willen verrassen met dit superleuke boek. En stiekem leest mamma alle delen ook

  4. Ik doe heel graag mee voor mijn dochter, ze is dol op lezen en dit lijkt mij een ontzettend leuk boek voor haar. Een leuk kerstcadeau!

  5. Dit boek zou bij de kids uit mijn klas helemaal in de smaak vallen. Ik zou ze er graag mee verrassen!

  6. Mijn jongste dochter is dol op Kitty, ik zag net dat we een boek gemist hebben, we hebben alleen de eerste 3 boeken gelezen. Als ze samen met vriendjes een superheldenspel gaat doen is ze meestal Kitty, met haar kattenkracht is het een stoer meisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.