Een taart voor Suske. Een AVI start boekje.

Als moeder van een groep drie leerling ben ik altijd op zoek naar leuke boekjes om met hem te lezen. Rekenen kan hij namelijk erg goed, maar lezen vindt hij lastig en daarom niet leuk. Vroeger las ik altijd Suske en Wiske, dus toen ik dit boekje voor AVI start zag, moest ik hem wel hebben. “Een taart voor Suske.” is een geweldig boekje voor de beginnende lezers. Waarom? Ik vertel het je graag!

voorkant

Leesmeters maken met Suske

Voor kinderen die net leren lezen is het belangrijk dat ze elke dag oefenen. Leerkrachten noemen dat ook wel eens leesmeters maken. Juist door te oefenen gaan ze het lezen (meestal) onder de knie krijgen en wordt het steeds wat makkelijker. Mijn zoon vindt dat hij altijd alles in één keer goed moet doen. En dan is het heel lastig als je niet in één keer goed kan lezen. Ik ben altijd op zoek naar leuke boekjes om hem toch te stimuleren om te lezen. Met “Een taart voor Suske” heb ik in ieder geval weer een leuk boekje voor op de stapel!

Wie zijn Suske en Wiske?

Voor de mensen die deze twee niet kennen of niet mee zijn opgegroeid een korte uitleg. Dit duo beleeft verschillende avonturen en verschenen voor het eerst samen in 1945 in België. Wiske was met haar tante Sidonia naar een eiland en daar kwamen ze Suske tegen. Tante Sidonia heeft hem geadopteerd en het tweetal was geboren. In de jaren daarna kwamen er steeds meer personages bij en zijn de verhalen niet meer weg te denken. Iedereen kent wel een verhaal over Suske en Wiske.

Wiske is jarig, Een taart voor Suske

In dit verhaal Een taart voor Suske speelt dit duo weer de hoofdrol. Wiske is jarig en Suske wil iets voor haar maken. Zo komt hij op het idee om zelf een taart te bakken voor haar. Al lezend in het kookboek gaat hij aan de slag. Lukt het hem om Wiske te verrassen en hoe groot wordt dit taart? Door het gebruik van korte woorden en plaatjes zal jouw kind door dit boekje heen vliegen, want allemaal willen ze namelijk weten hoe dit af loopt.

Korte woorden, plaatjes en een mooie illustatie

Dat zijn de ingrediënten voor een goed AVI start boek. Door de illustratie activeer je de voorkennis en dat zal ze helpen met het lezen. Als jij een appel op een plaatje ziet en je leest de eerste twee letter dan vullen jouw hersenen vanzelf in dat daar appel staat. Een plaatje bij een stuk tekst helpt ontzettend! Daarnaast heeft Elly Simoens voor moeilijke woorden een plaatje bedacht. Zo kan je toch opschrijven wat je wil neerzetten en geen moeilijke woorden gebruiken. Yes, ik hou daarvan! En daarnaast zijn de illustraties van Charel Cambré een cadeautje om naar te kijken in Een taart voor Suske!

Suske en wiske, een hele reeks

Op de laatste bladzijde zie ik dat er een hele reeks van deze boeken is. Je kan je hele groep 3 periode deze boeken lezen. Van AVI start tot eind 3. En daarnaast zag ik ook dat je kan leren schrijven en rekenen met Suske en Wiske! Dat lijkt mij geweldig voor mijn zoontje die schrijven niet altijd even leuk vindt en dan is dat rekenen een cadeautje. Het zou heel gaaf zijn om deze reeks en deze boeken te hebben. Wie weet kan ik hem dan wat meer motiveren om te lezen en natuurlijk te schrijven. Heb jij ook een kind thuis dat je moet motiveren om te lezen? Dan raad ik je zeker dit boek Een taart voor Suske plus deze reeksaan.

Suske en wiske boekenreeks

Specificaties Een taart voor Suske

Auteur: Elly Simoens | Illustraties: Charel Cambré | standaard uitgeverij | 9789002273407 | 1 oktober 2021 | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Suske en wiske achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.