Eenhoorn op rolletjes & Evi en Eenhoorn een deel 1 & 2

Hoera deel 2 van Evi en Eenhoorn is uit. Eenhoorn op rolletjes en in dit boek gaan we een schooljaar rond met Evi en haar beste vriendin de Eenhoorn Goudsbloem. Een allesbehalve zoete lieve avonturen vind je in deze boeken!

Eenhoorn op Rolletjes

Evi en Eenhoorn

Eenhoorn op Rolletjes met Evi en Eenhoorn Goudsbloem, hoe zat dat ook alweer? Het eerste deel konden we al lezen dat het een serie gaat worden. Een graphic novel serie die heerlijk snel uitleest. Als je de vele woordgrappen begrijpt dan, want die zijn niet altijd even begrijpelijk voor kinderen van 7 jaar. Maar dat maakt het des te leuker om dit boek samen te lezen met je kind en dingen uit te leggen.

In deel 1 doet Evi een wens aan Goudsbloem en wenst dat ze beste vrienden zullen zijn. Dus de eenhoorn is altijd bij haar en het is reuze gezellig. Zolang de eenhoorn niet alleen maar aan zichzelf denkt dan, want ze is behoorlijk egocentrisch. Ziet ze zichzelf als spiegelbeeld in het water of in een spiegel dan kan ze jaren vol verwondering naar haar eigen schoonheid kijken.
In feite heeft Evi Goudsbloemeigenlijk gered de dag bij het meer dat ze de steen die ze gooide tegen de eenhoorn aankwam.

Eenhoorn op rolletjes

In het tweede deel van Eenhoorn op rolletjes zien we hoe we Dana Simpson aan die titel komt. De eenhoorn Goudsbloem kan namelijk rolschaatsen! Hilarisch om te zien. Evi baalt dat ze weer naar school moet, en haar ouders zijn nog steeds zo verstrooid maar aardig. Echte vrienden heeft ze nog altijd niet, anders dan de eenhoorn. Ze doet mee aan spellingswedstrijden, heeft een hekel aan de winter en verstuurd valentijnskaarten.

Zo krijgt Evi via een omweg een valentijskaart van Goudsbloem met de tekst: Ook al ben je een curieus primitievelingetje, je bent mijn beste vriendin en ik hou van je. Goudsbloem Hemelse Neusvleugels.

Met kerst beseft Evi zich dat ze eigenlijk geen cadeau heeft voor haar vriendin. Maar dan geven ze elkaar het beste cadeau ever. Het cadeau van vriendschap zonder wens. Ze blijven bij elkaar en hebben nog steeds de meest droge gesprekken.

Ze gaan viral met een kat die met de staart van Goudsbloem speelt en ach eigenlijk loopt alles met Evi en Eenhoorn op rolletjes.

Verhaallijnen

Er is niet een duidelijke verhaallijn in Eenhoorn op rolletjes. Soms volgen de pagina’s elkaar op en een ander moment zit er opeens een ander verhaaltje dwars door een ander verhaal heen. Voor mij niet storend, ik heb ADHD het is net of het boek mijn gedachtes leest. En ach in een dag gebeuren ook heel veel dingen door elkaar!

Eenhoorn op Rolletjes

Wat is er nou zo bijzonder aan Evi en Eenhoorn?

Wat ik bijzonder vind van dit boek is vooral de droogheid van Goudsbloem en de luiheid van Evi. Ze zijn echt een grappige match.

Daarnaast bevat Evi en Eenhoorn deel 2 heel erg leuk bonusmateriaal! In het vorige deel leerden we goudsbloem en Evi tekenen. In Eenhoorn op rolletjes leer je gezichtsuitdrukking , ga je eenhoornpoepkoekjes bakken en leer je een paard te vouwen.

Eenhoorn op Rolletjes

EN! je kan een gratis spreekbeurtpakket aanvragen!

Let op tot 11 november 2020 kun je Eenhoorn op rolletjes voor slechts 10 euro kopen! Perfect voor de feestdagen! Word jij de liefste persoon van de hele wereld?

Specificaties Eenhoorn op Rolletjes

Auteur: Dana Simpson | Uitgever: de Fontein Jeugd | 9789026152160 | augustus 2020 | 224 pagina’s | meer informatie vind je hier

Eenhoorn op Rolletjes
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.