Het grote boek van de Fabeltjeskrant, lieve kijkbuiskinderen. Jawel!

Voor alle lieve kijkbuiskinderen is er nu, jawel, De Fabeltjeskrant als voorleesboek. Zo kunnen we de avonturen van de bewoners van het Grote Dierenbos ook zonder beeldscherm – of kijkbuis- mee beleven. Het grote boek van de Fabeltjeskrant!

Het grote boek van de Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant…. Keek oma daar al niet naar?

Klopt! Een snelle scan op wikipedia laat ons lezen dat De Fabeltjeskrant al sinds 1968 op de televisie was (ik ga die kijkbuisgrap niet te vaak maken, dat verveelt) en dat er maar liefst 1640 afleveringen van zijn gemaakt. In het begin zijn ze nog gebaseerd op de fabels van Jean de la Fontaine. Tegenwoordig is het een serie op Netflix. Die ziet er ook wat gelikter uit dan de poppenserie waar ik in de jaren ’80 mee ben opgegroeid.

voorstellen bewoners fabeltjeskrant

Het is vanuit deze nieuwe Fabeltjeskrant serie dat Het grote boek van de Fabeltjeskrant is gemaakt. Hierin zijn de afbeeldingen ‘stills’ van de serie. Met Juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Ed en Willem Bever en natuurlijk Lowietje de Vos die zich in het boek nog even voorstellen.

Allemaal, zo blijkt uit één van de verhaaltjes, houden ze van picknicken. Maar of dat goed gaat? Er komen ook nieuwe bewoners in het Grote Dierenbos zoals Peter Panda uit het Buitenste Bamboebos. Uiteraard vindt Juffrouw Ooievaar daar van alles van. Dit alles en veel meer wordt vakkundig van commentaar voorzien door Frans van Dusschoten… ik bedoel natuurlijk Meneer de Uil.

Kloek Boek

Het grote boek van de Fabeltjeskrant bevat vier verhalen voor kleuters en is een feest van herkenning voor de grote mensen die de verhalen voorlezen. Maar misschien ook wel voor de kleuter van nu die de serie van de televisie kent. Of van de merchandise. Ik kan mij nog herinneren dat ik als kind speelgoed had van de fabeltjeskrant en ergens hebben wij ook nog een feestslinger liggen die we met verjaardagen ophangen met een grote Meneer de Uil erop.

Het prentenboek De Fabeltjeskrant is wat wij hier in huis een Kloek Boek noemen. Het heeft een groot formaat, namelijk die van een A4’tje. Het heeft een harde kaft. Dat is niet altijd even handzaam, maar zorgt er wel voor het boek langer mooi blijft. De niet geringe grootte maakt dat je kleuter de plaatjes goed kan zien. En dat is wel zo fijn als hij of zij met slaperige ogen een verhaaltje krijgt voorgelezen dat je zelf kunt eindigen met ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.’

De Fabeltjeskrant is er nu ook als prentenboek. Speciaal voor kleuters om los te komen van de Kijkbuis zo vlak voor het slapengaan. Jawel!

Specificaties Het grote boek van de Fabeltjeskrant

Het grote boek van de Fabeltjeskrant

Maker: Rubinstein Uitgeverij| Rubinstein Uitgeverij | november 2019 | 9789047627265 | Kijk hier voor meer informatie

Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.