“Kerst op Mallorca” Een heerlijke kerstnovelle tijdens de donkere dagen

De dagen worden steeds korter, maar met deze roman ga je dat helemaal vergeten. Pak een lekker kop thee, een kleedje en wat lekkers en droom samen met mij weg met de kerstnovelle van Wendy Louise. “Kerst op Mallorca” is een heerlijke kerstnovelle tijdens de donkere dagen. Staat je thee al klaar?

Kerst op Mallorca voorkant

Thee, kleedje en wat lekkers.

Tijdens de donkere dagen vind ik het heerlijk om lekker op de bank te zitten met een kleedje, thee, wat lekkers en een goed boek. Vooral een roman leest dan heerlijk weg. Zo ook Kerst op Mallorca. Al thee drinkend en chocola smullend genoot ik van deze kerstnovelle. Een boek dat ik niet weg kon leggen. Het leest namelijk zo lekker weg. En niet alleen op de bank met een kleedje. Dit boek is ook heerlijk om mee te nemen op reis of te lezen in de zomer. Kort gezegd, Kerst op Mallorca kan altijd en overal!

Waar gaat “Kerst op Mallorca” over?

Kerst op Mallorca gaat natuurlijk over kerst. Maar wie zijn de hoofdpersonen en wat is de rode draad van het verhaal? Om dat duidelijk te maken hieronder een stukje van de achterkant van het boek. Of eigenlijk de eerste bladzijde van deze paperflap.

Katta Mistel (jawel, Duits voor maretak) is dol op Kerstmis.
En op Sem. Ondanks dat Sem kortgeleden haar hart brak, weet ze zeker dat het de mooiste kerst ooit wordt. Na een succesvol eerste seizoen van het hostel op Mallorca dat ze samen met de zussen Mia en Sara Visser runt, kijkt ze reikhalzend uit naar de kerstvakantie.

Ze stort zich vol overgave op de organisatie van een verrassingskerstfeest voor Sara. Wanneer Sem bovendien “per toeval” haar leven weer binnenwandelt, kan haar Feliz Navidad helemaal niet meer stuk… Of toch wel?

Lees het in Kerst op Mallorca!

“Kerst op Mallorca” leest heerlijk weg!

Bij sommige boeken moet ik mezelf eerst door een paar bladzijdes worstelen voordat het echt goed wordt. Dat heb ik hier totaal niet. “Kerst op Mallorca” is een spin-off van het boek “Ik wil jou(w) baby! Ook al zo’n heerlijk, makkelijk weglezend boek. Maar terug naar dit boek. Door de manier van schrijven en beschrijven zit je al snel in het verhaal. Daarnaast is het ook nog eens humoristisch. Ik heb tijdens het lezen echt een aantal keer gegniffeld (ik hield mij in). Mijn man heeft mij echt een paar keer gek aangekeken.

Droom en geniet mee

Ik zie namelijk alles voor mij wat er wordt geschreven. Hebben jullie dat ook? Alsof ik een film aan het lezen ben. Wendy Louise heeft dat goed gedaan. Juist door haar manier van schrijven, krijg ik het gevoel als ik op Mallorca zit. Heerlijk! In het hostel op Mallorca en dat met kerst. Het lijkt mij heerlijk om kerst een keer te vieren met warm weer aan zee. Kijk nou doe ik het weer. Door dit boek ga je fantaseren, dromen over dat hostel alsof je er zelf zit.

Limited Edition Paperflip

Deze speciale pocketuitgave van Kerst op Mallorca is een limited edition paperflip. De twee verhalen in dit boekje waren te dun om afzonderlijk van elkaar te drukken, dus hebben ze dit bedacht. Heel erg fijn, want zo heb je twee goede verhalen waar je bij weg kan dromen. En doordat het op pocketformaat is neem je hem makkelijk mee. Ook naar het zwembad in de zomer. Het ene verhaal is namelijk voor in de winter en de ander is juist voor in de zomer. Want aan de andere kant lees je “Man op Mallorca”. Ook al zo’n heerlijke weg droom verhaal! Wendy, ik wil meer! Hopelijk komt er snel een vervolg op allebei de verhalen.

Illustraties omslag

Over de omslag van Kerst op Mallorca wil ik het ook nog even hebben. Wat een geweldige illustraties. In één oogslag is het voor mij duidelijk waar het over gaat. Drie meiden op een eiland tijdens kerst. Mijn complimenten voor Emma Graves Design. En ook voor de andere kant heeft ze er een mooi kunstwerk van gemaakt. Dit gaat over een man, liefdesbrieven en een heerlijk zomers dorpje. Duidelijker kan niet.

Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Één van de redenen waarom ik ja zei tegen het reviewen van dit boek is dat Wendy al haar royalty’s doneert aan deze stichting. Ikzelf heb borstkanker gehad en weet hoe belangrijk onderzoek is. Zonder onderzoek hadden ze niet geweten dat ik ook te genezen was. Ik had namelijk borstkanker met uitzaaiingen in mijn rug. Onderzoek is erg belangrijk. Het steunen van de Antoni van Leeuwenhoek Foundation dus ook. Daarom ben ik extra trots op Wendy dat ze dit doet!

Wil jij ook het boek kopen en de stichting steunen? Klik dan hier.

Specificaties “Kerst op Mallorca”

Kerst op Mallorca

Auteur: Wendy Louise | Uitgeverij Wens Boeken | Omslag: Emma Graves Design | 9789083123233 | 160 bladzijdes (80 per verhaal) | juli 2021 | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.