Escape room, vind een antwoord en red de wereld!

Geniet jij ook zo van alle escape rooms, spellen, verhalen, games die er op dit moment zijn? Ik wel! Ik vind het heerlijk om te lezen en te puzzelen om een uitweg te vinden. Escape room is een verhalend boek voor jongeren van 10 – 12 jaar. Het is een razend spannend verhaal wat je fantasie en verstand te boven gaat. Een ritje waarbij je als lezers niet kan ontsnappen aan zwetende handjes en een benauwd gevoel. Kan jij het antwoord vinden om de wereld te redden?

hoofd escape room

Escape room

Als Ami bij The Escape komt, denk ze dat het gewoon een spelletje is – de ultieme escaperoom met puzzels en opdrachten die ze moet uitvoeren voordat de tijd om is. Maar wanneer de Gastheer Ami en haar teamgenoten in de eerste kamer opsluit, krijgen ze al snel in de gaten dat dit geen gewone escaperoom is er dat er heel veel op het spel staat… Kunnen Ami en haar vrienden het antwoord vinden voordat het te laat is in Escape room?

Op zoek naar het antwoord voordat het te laat is…

Christopher Edge

Christopher Edge is de awardwinnende auteur van veertien kinderboeken. Deze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Hij groeide op in Manchester, en bracht een groot deel van zijn jeugd door in de bibliotheek, waar hij zijn eigen verhalen bij elkaar droomde. Escape room is mijn kennismaking met deze auteur. En dat is er een die zeer positief is!

dankwoord

Spannende ontsnapping

Al vanaf de eerste bladzijde weet Christopher Edge je meteen in zijn verhaal te trekken. Je start met Ami, een meid die op het punt staat om een escaperoom te gaan spelen. Ze heeft er zin in want ze is er gek op. Ze komt bij een gebouw aan waar het is en alles ruikt en oogt al mysterieus. Maar Edge weet de vaart erin te houden zodat je niet te lang aan het mysterie kan ruiken en gewoon mee moet rollen in dit wilde ritje van Escape Room.

We ontmoeten Adjoa, Min, Ibrahim en Oscar. Samen vormen ze team Vijf Breinen Sterk. Allen hebben zin in het spel en al snel komt de gastheer in beeld met de instructies. Het team begint op een zolder en al snel loopt het gigantisch uit de hand. Het voelt opeens niet meer als een spel en onze vrienden moeten vechten voor de uitgangen.. Escape room weet je als lezer te vangen en er is echt geen ontsnappen aan.

“Alle boeken in de wereld kunnen ons nu niet redden. We stikken hier in hun woorden.”

Blz 93 Escape room

Geen spoilers

Ik heb echt genoten van Escape room. Uiteraard is dit echt wel voor kinderen, specifiek 10 -12 jaar, dat zie je ook af aan de kaft. Voor die leeftijd is het denk ik echt een geweldig boek. Maar het verhaal zelf is ook verrassend leesbaar voor mij als volwassene. Het is spannend, mysterieus en weet op een aangename manier de beelddenker in mij te prikkelen. Je krijgt echt het gevoel van een escapegame. Maar als snel merk je dat de mysterie en niet kloppende dingen in het begin steeds meer vorm krijgen.

De scène in de bibliotheek is mijn favoriet. Wat is dat gaaf en tof bedacht. Ik geef verder geen spoilers, want net zoals het bij een echte escaperoom betaamd wil je zelf de uitgang ontdekken. En dan pas meer informatie krijgen. Het einde had ik wel verwacht, even smaakt het moraaltje wat teleurstellend. Maar toch heeft het weer een boeiende twist en smaakt dat wel weer naar meer eigenlijk.. Escape room is een verhalend avontuur. Het puzzelen in dit verhaal zit in je eigen hoofd. Je mag uitvogelen wat er nou aan de hand is. En het ontsnappen kan pas na de laatste pagina. Of toch niet..?

Specificaties Escape room

Auteur: Christoper Edge | Vertaald door Saskia Peeters / Vitataal | Uitgever: Veltman | 210 pagina’s | 9789048319978 | Februari 2022 | 10 – 12 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.