De verdwenen eenhoorn, een eerste deel Raadselavonturen

Toen ik voor het eerst over dit boek las dacht ik meteen dat mijn dochter dit geweldig zou vinden. En dit bleek helemaal te kloppen. Nog voor ikzelf ook maar door het boek kon bladeren was zij al begonnen met lezen in De verdwenen eenhoorn. Een prachtig kleurrijk boek vol raadsels die je alleen kunt oplossen als je goed hebt opgelet en je hersens hard laat kraken…

De verdwenen eenhoorn

De verdwenen eenhoorn samenvatting

Een nieuwe avontuurlijke serie vol met puzzels die je moet oplossen door goed te lezen. Reis samen met Ella en Max terug in de tijd. In de Middeleeuwen helpen zij hun nieuwe vriend Tom met het oplossen van de raadsels. Als de verdwenen eenhoorn is gevonden, komt alles toch nog in orde. Het boek bevat meer dan twintig raadsels om zelf op te lossen, die de helden helpen bij hun avontuur. Achter in het boek staan hints voor als je het even niet meer weet zodat je de puzzels toch kunt oplossen. Denk je dat je het weet? Achterin het boek worden ook alle antwoorden gegeven.

Auteur: Russel Punter & Illustraties: Fabiano Fiorin
Auteur: Russel Punter & Illustraties: Fabiano Fiorin

Lezen en puzzelen

Reis met Max en Ella terug in de tijd en help hen bij het oplossen van alle puzzels.

Door goed te lezen, de illustraties te bestuderen en soms even terug te bladeren kunnen kinderen zelf de antwoorden vinden. Hierdoor wordt het verhaal enorm interactief en zitten ze er echt middenin het avontuur. De verdwenen eenhoorn stimuleert geconcentreerd lezen en echt bezig zijn met het verhaal. Als lezer moet je echt goed onthouden wat je gelezen hebt, want overal kan benodigde informatie staan.

Daarnaast worden kinderen uitgedaagd bij het oplossen van de puzzels. Want zonder antwoord kun je (nog) niet verder in het verhaal. Soms zijn de puzzels best wel een beetje lastig. Wij hebben dit boek samen gelezen, zo kon ik af en toe een beetje helpen. Maar doordat er achterin het boek hints staan kunnen kinderen dit ook zelf. en natuurlijk kunnen ze altijd om hulp vragen als ze er niet uitkomen. En anders staan de antwoorden ook in het boek als ze er echt niet uitkomen. Maar het is natuurlijk het leukste om zelf alle antwoorden te vinden!

Inhoud
Inhoud van De verdwenen eenhoorn

Voor wie is De verdwenen eenhoorn?

De verdwenen eenhoorn is geschreven voor onderzoekende kinderen vanaf 7 jaar die dol zijn op avontuur. Daarnaast moet je het leuk vinden om raadsels op te lossen. Dit boek staat er namelijk vol mee. En juist deze raadsels maken dit boek zo spannend. Door de dynamiek tussen het lezen en het oplossen van de puzzels is het een divers boek. Kinderen zullen hierdoor veel minder de kans krijgen om afgeleid te raken. Er wordt namelijk constant een actieve bijdrage gevraagd. Dus ideaal voor kinderen die het lastig vinden om bij het verhaal te blijven.

De verdwenen eenhoorn
Bladzijde 6 en 7 uit De verdwenen eenhoorn

Uniek en afwisselend

Voor ons is het voor het eerst dat we een boek zoals dit lezen. Niet alleen de raadsels zorgen voor een unieke en afwisselende werking tussen lezen en puzzelen. Ook de opbouw van het boek voegt hier aan bij. Het verhaal is namelijk zowel geschreven in korte verhaaltje als in kleurrijke strips. Dit maakt De verdwenen eenhoorn nog veelzijdiger en daardoor nog leuker om te lezen.

Full color illustraties

Dan wil ik graag nog even extra aandacht voor illustrator Fabiano Fiorin. Wat een geweldige full color illustraties heeft hij gemaakt voor De verdwenen eenhoorn. Het waren dan ook de illustraties die mijn dochter als eerste aantrokken tot dit boek. Fabiano Fiorin zorgt voor een afwisselende combinatie van vrolijke strips, mooie zoekplaten en ondersteunende afbeeldingen bij de tekst en de raadsels. Kortom dit avontuur is rijk geïllustreerd en is daarmee een aangename kleur-explosie voor je ogen.

De verdwenen eenhoorn
Illustratie uit De verdwenen eenhoorn

Raadselavonturen

Achterin De verdwenen eenhoorn staat dat we nog meer delen Raadsel avonturen kunnen verwachten. En hier zijn we heel erg blij mee. We gaan graag weer op een tijdreis avontuur met Max en Ella!

Ik heb even gezocht op internet, maar kan helaas nog niet vinden wanneer we een volgend deel kunnen verwachten.

Wat vinden wij van De verdwenen eenhoorn?

Mocht het nog niet duidelijk zijn, wij zijn enthousiast. De verdwenen eenhoorn is uitdagend en afwisselend. Mijn zevenjarige dochter was op slag betoverd door de prachtige illustraties. En toen zij daarna ontdekte dat ze ook nog eens moest helpen bij het oplossen van het avontuur was het feest helemaal compleet. Vele bladzijde werden achtereen verslonden en na een aantal dagen hadden we het boek al uit. We hebben om en om stukjes voorgelezen. Ook dit maakte het verhaal voor ons nog afwisselender. En omdat we ook de puzzels samen hebben opgelost zorgde dit boek voor een aantal heerlijke momenten quality time met mijn kind. Ik kan dan ook niet anders dan enthousiast zijn over dit boek.

De verdwenen eenhoorn
Illustratie uit De verdwenen eenhoorn

Leestips passend bij De verdwenen eenhoorn

Wat een heerlijk boek is De verdwenen eenhoorn. Bij StoerLeesVoer houden we van boeken over eenhoorns. Jij ook? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties van De verdwenen eenhoorn

Auteur: Russel Punter | Illustraties: Fabiano Fiorin | Vertaling: Els Peeters | Redactie: Lesley Sims | Uitgever: Usborne | 5 maart 2024 | 80 pagina’s | 9781805319337 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.