Het verhaal van Donker – een reis door een betoverende wereld

Heel veel kinderen zijn weleens bang in het donker. Het verhaal van Donker gaat over Donker, die bang is voor de nacht. Maar is de nacht eigenlijk wel iets om bang voor te zijn? Een mooi prentenboek voor kinderen die de nacht ook wat spannend vinden!

hoofd Het verhaal van Donker

Op reis in het verhaal van Donker

Donker is bang. Bang voor de nacht. Maar als er een mooi lampenlichtje in zijn slaapkamer verschijnt, besluit hij het toch te volgen. En zo begint het verhaal van Donker. Ook al vindt hij het spannend, hij doet het toch! Het lampje leidt hem langs ritselende bossen, glinsterende grotten en een vlammende vuurtoren. Zo ontdekt hij dat de nacht niet eng is, maar vooral enorm prachtig!

Een opvallend prentenboek

Het eerste wat ik dacht toen ik ‘Het verhaal van Donker’ zag was: ‘wat een ontzettend opvallend en bijzonder boek!’ Het deed me meteen denken aan een film. Een beetje in de stijl van ‘Shaun het schaap’, van die animatiefilmpjes die gemaakt zijn van kleipoppetjes. Als je heel goed kijkt naar de platen, kom je erachter dat het helemaal geen illustraties zijn! Het zijn echt kleine filmsetjes, die item voor item opgebouwd zijn door de auteur van het boek Marit Kok. Hoe tof is dat?

En als ik boeken zo tof of bijzonder vind, ga ik meestal even zoeken via Google of ik meer over het boek of de auteur kan vinden. En zo vond ik 2 hele toffe filmpjes, van een kijkje achter de schermen en de schrijfster die over haar eigen boek vertelt. Zeker even kijken. En als je deze filmpjes hebt gezien, weet ik zeker dat jij ook fan bent van ‘Het verhaal van Donker’!

dromen

Een verhaal voor kinderen die bang zijn voor het donker

Dit boek is voor mij lastig om in een paar woorden goed te vangen. Het geeft wanneer je het leest een bijzonder gevoel, het doet een beetje sprookjesachtig aan, en is ook een beetje spannend. Maar vooral ook heel mooi en lief. Het personage Donker is eigenlijk niet meer dan 2 oogjes van klei, maar is toch een personage dat je meteen in je hart sluit! En het verhaal is perfect voor kinderen die een beetje bang zijn in het donker.

Ze kunnen zich identificeren met Donker, en samen met hem ontdekken wat er allemaal zo mooi is in de nacht. Vallende sterren, een volle maan, een verhaaltje voor het slapengaan. Een nachtzoen of vuurwerk met nieuwjaar. Al deze dingen zouden er niet zijn zonder het donker. Zonder donker geen licht, zonder nacht geen dag. En dat besef maakt het Donker toch een stuk minder eng.

Specificaties Het verhaal van Donker

Auteur: Marit Kok | Uitgeverij: Condor | 9789493189805 | 16 februari 2022 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.