De geheime code van de grote kluis, Escape boek vervolg

Al tijden heb ik Het Escape boek op het oog. Ik ben gek op escape rooms en puzzelen. In combinatie met een verhalend boek zag ik dit voor het eerst bij Escape boek. Maar nooit heb ik de stap gezet tot het ook echt ervaren. Ik had zoveel toffe boeken liggen. Nu heb ik het vervolg in handen: De geheime code van de grote kluis. En ik ben klaar om eindelijk in deze wereld te duiken!

escape boek geheime code van de grote kluis

Escape boek 2, De geheime code van de grote kluis

Lia is lid van een geheim broederschap. Ze kan ‘inbreken’ in het hoofd van anderen, op de plek waar iedereen zijn herinneringen en geheimen bewaart. Lia en haar vriendinnen beschermen die geheimen, maar het werk dat ze doen is niet zonder risico. Hun leider, Andrew, ligt al maanden in coma. Ze moeten er zo snel mogelijk achter zien te komen welk geheim hij in zijn hoofd bewaart, want hij gaat snel achteruit. Kunnen ze de De geheime code van de grote kluis kraken?

Los de raadsels aan het einde van ieder hoofdstuk op om te weten waar het verhaal verdergaat in het boek. Want anders zit je voor altijd vast in de kronkelige, verraderlijke wereld van Andrews gedachten. De geheime code van de grote kluis, is een vervolg in de Escape boeken serie. Prima om los te lezen in de serie, al vraagt het voor mij wel na de laatste bladzijde om deel 1 ook te gaan lezen. Vanuit enthousiasme.

Puzzelen maar!

Heel enthousiast en vol ongeduld dook ik in De geheime code van de grote kluis. Ik had zoveel zin er in en was klaar voor de puzzels. Het begint echter als een echt verhaal en dat verrast me. Waarom weet ik niet precies. Maar ik had meer een simpel verhaaltje verwacht wat om de puzzels heen zou staan. Niks is minder waar. Het is namelijk een boek met een hele wereld! Ik moet dus eerst mijn puzzel enthousiasme wat temperen en in het verhaal duiken. Het is fijn geschreven.

De hoofdpersoon van De geheime code van de grote kluis, Lia is gek op lijstjes. Ik ook, dus het overzichtelijk maken van de actuele punten die gaande zijn vind ik fijn en helder. Het verhaal verrast me echt. Lia zit in een geheim broederschap. Ze beschermen gedachtenhuisjes. Het woord voor de plek waar wij als mensen denken. Tegelijk zijn het jonge mensen die ook naar school gaan en ontvouwt zich een aangenaam verhaal met verschillende laagjes. Op den duur lees ik een zin dat een bepaalde gewoonte in Spanje niet gangbaar is. Het is dus een Spaans verhaal van oorsprong! Ik begin langzaam in de ban te raken van dit boek.

Een echt verhaal

De puzzels zijn tof, uitdagend en mooi. Op z’n kop staat onderaan de pagina een hint en achterin vind je de oplossing. Het is vrij duidelijk wat je moet doen en anders is er voldoende hulp. Waar ik De geheime code van de grote kluis, begon als puzzelboek. Zo gevangen in het verhaal zit ik uiteindelijk. De puzzels zijn inmiddels ondergeschikt aan het verhaal voor mij. Doordat je door het boek heen hopt, ben je ook enig besef van je plek kwijt in het verhaal. Zonder duidelijke ankers van waar we zijn, waar we heen gaan, en met tof verhaal wat steeds spannender wordt. Ik verdwaal helemaal in het boek en voel de aangename druk om de puzzels die er zijn goed en snel op te lossen.

Zoals gezegd is het eerste boek niet noodzakelijk om te lezen. Maar na dit verhaal van De geheime code van de grote kluis, wil ik meer lezen. Ik wil weten wat er vooraf is gebeurd. En ook wat er gaat gebeuren! Dit is gewoon een echt volwaardig verhaal, aangevuld met toffe puzzels. De vormgeving is tof en dat maakt dit voor mij tot een erg aangename leeservaring op diverse levels.

De geheime code van de grote kluis is geschikt vanaf ongeveer 9 jaar, maar ik heb als volwassene ook echt genoten! Verder verklap ik niks over het verhaal en laat ik ook geen filmpje zien. In dit boek moet je dwalen, je weg vinden naar de juiste pagina’s en hopen dat dit lukt tot het einde.. Oja pen en papier extra is handig en twee extra boekenleggers. Die heb ik op de pagina’s van de omvormers gelegd. De wat? Ik zeg niks meer…

Specificaties De geheime code van de grote kluis

Auteur: Ivan Tapia | Illustraties: Júlia Gaspar | Oorspronkelijke titel Escape Book Junior 2 – Lasllaves de Lía | Vertaald door Carla Zijlemaker | Uitgever: Witte Leeuw | 160 pagina’s | 9789493236004 | 9 – 13 jaar | 160 pagina’s | Juni 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.