Feestrebel, een kwameisjesstreken boek van rEBEL LUCY

Wie zegt dat er alleen kwajongensstreken bestaan? Ontmoet Lucy, oftewel rEBEL LUCY. Deze meid is niet expres opstandig, nee ze is gewoon zoals ze is. Alhoewel sommige kwameisjestreken wel zo bedoeld zijn. Hoe dan ook, de verhalen en belevenissen van rEBEL LUCY in Feestrebel zijn voor kinderen die helemaal zichzelf zijn. En graag buiten de kaders schoppen, dansen, springen en ontdekken.

feestrebel rebel lucy

Feestrebel

Het is carnaval en Lucy zit vol rebeltoffe ideeën over hoe ze verkleed wil gaan. Haar opa was carnaval helemaal vergeten en morgen is het al.. Hij schiet naar de winkel en komt terug met een prinsessenjurk. Dit past toch helemaal niet bij haar! Lucy laat het er niet bijzitten en bedenkt een plan. Nieuwsgierig? Lees het in Feestrebel!

rEBEL LUCY

Move over Hello Kitty, hier komt rEBEL LUCY aangestampt. Met moddervoeten en misschien een vinger in haar neus, als ze zin heeft. Ze is niet poeslief maar vol kattenkwaad. Geen koekjesbakken en roze jurkjes, maar koekjes gappen en bruine stinkscheetjes. Lucy is het zat en wil zichzelf gewoon kunnen zijn. Dit kwameisje rekent af met alle zoetsappige clichés over meisjes. Het begon met t-shirts en kinderkleding met de illustratie van Lucy. Maar na 10 jaar diverse illustraties maken is het tijd voor een eigen boekje. Samen met goede vriend en schrijver Tim Looten, heeft Marsha Man haar Lucy tot leven laten komen in Feestrebel!

Rebelleren

Dit is zo belangrijk voor iedereen. Even overal tegenaan trappen, daardoor grenzen en jezelf leren kennen. Fouten maken of juist een andere koers kiezen omdat dat beter bij je past. Tegenwoordig wordt er steeds meer gewerkt naar gemiddelde kinderen op een school. En een ieder die hier boven, of onder uitsteekt die loopt het risico van een stempel. Althans risico, dat is wel heel zwart – wit. Soms kan een bepaalde stempel wel heel behulpzaam zijn. Maar we zijn wel heel erg geneigd als maatschappij om lief en netjes na te streven, zeker voor meisjes! Feestrebel is dan ook een leuk tegengeluid.

Lucy springt namelijk op de bank met vieze schoenen, trekt haar eigen plan en is niet lief zoals het zou “moeten”. Maakt dat haar stout? Minder leuk? Neejoh heerlijk juist en dat maakt een samenleving toch kleurrijk. Ik heb ook wel een rebellenfase gehad. Mijn oudste dochter heeft een puur en lief karakter maar rolt nu opeens in een opstandige fase. En mijn jongste dochter die is een geboren Lucy. Met haar lieve oogjes is het zo’n doerak die dondergoed weet wanneer ze iets doet wat niet gewenst is. En tijdens het lezen van Feestrebel blijft die fonkeling in haar ogen oplaaien.

feestrebel rebel lucy

Ruimte voor jezelf

Het leukste in Feestrebel vind ik de ruimte die er is en het buiten alle kaders gaan. Natuurlijk heb ik regels in huis en mogen mijn dochters niet op de bank springen in huis met modderschoenen aan. Maar ik ken ook huizen waar dit gewoon oké is. En beide kinderen groeien prima op. De kern is dat er ruimte moet zijn voor zelfontplooiing en liefde waarin de kinderen opgroeien. En acceptatie naar een ieders eigenheid. Lucy weet zichzelf prima te redden en dat vind ik ook een mooie boodschap naar meiden toe. Kom op voor je dromen en doelen.

Buiten dat is Feestrebel gewoon een leuk verhaal, met een herkenbare eigen stijl. Een heerlijk eigenwijs en eigenzinnig boekje. Trap die kaders weg, lach mee en geef rEBEL LUCY een kans! Achterin het verhaal komt ook nog een leuke toevoeging. Lucy helpt je met jouw perfecte verkleedkleren zoeken en daarna mag je ook nog eens in het boek kleuren. Wij vinden het boek rebeltof!

Nieuwsgierig? Het boekje Feestrebel is te koop via de website van Lucy of online bij de boekhandel!

boek

Specificaties Feestrebel

Auteur: Tim Looten | Illustraties: Marsha man | Vormgeving: Youri Stavenuiter | Uitgever Boekengilde B.V. | Maart 2021 | 9789464026993 | meer informatie vind je hier

Footer2

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.