Bennie Blauw en de sleutel tot de regenboog – een mooi boek over anders zijn

Toen ik de mogelijkheid kreeg om Bennie Blauw te mogen lezen, wist ik niet zo goed wat ik van het boek moest verwachten. Meestal gaan fantasy en ik niet zo goed samen, maar door de achterflap van Bennie Blauw werd ik toch geprikkeld. Want: wat voor plan bedenkt Bennie, hoe en wat verbindt alles met elkaar en kan het misgelopen plan nog worden teruggedraaid?

Bennie Blauw en de sleutel tot de regenboog voorkant

Waar gaat Bennie Blauw over?

Bennie Blauw woont sinds kort met zijn kleurenblinde vader en trouwe hond Bell in de Regenboogvallei. Deze kleurrijke vallei leek de ideale plek voor een nieuw begin na de dood van Bennies moeder. Niets blijkt minder waar. Op school wordt Bennie geteisterd door Gijs Gurk en zijn valse vrienden, gewoon omdat hij blauw is.

Na een avond in het Lab van zijn vader bedenkt Bennie een bijna magisch plan. Als dat afgrijselijk misloopt, gaat de bevolking van de Regenboogvallei op jacht naar de boosdoener. Tegelijkertijd jaagt er iets duisters op hen. Uiteindelijk lijkt alles met elkaar verbonden te zijn. Dit geeft de bewoners een nieuw inzicht. Maar is het niet te laat?

Bennie Blauw en de sleutel tot de regenboog achterkant

Leeservaring Bennie Blauw

Mijn leeservaring van Bennie Blauw is positief. Bennie wordt gepest op school en in eerste instantie wordt dat niet meteen opgemerkt. Zelfs als Bennie in het Lab van zijn vader aan zijn bijna magische plan werkt, wordt het nog steeds niet opgemerkt. Zijn vader weet wel iets, maar niet alles.
Als Bennie zijn plan wil uitvoeren op schoolreisje gaat het helemaal mis, maar dit wordt niet meteen opgemerkt. Wel weet Bennie dat hij dit ook weer op moet lossen. Maar staat de rest van de bevolking van de Regenboogvallei achter hem?

Bennie Blauw is een mooi boek waarin kleurenblindheid, pesten, spijt, elkaar vergeven en (zelf)acceptatie centraal staan. Het onderwerp pesten wordt in dit boek in mijn ogen op een goede, niet al te heftige manier behandeld. De illustraties in dit boek zijn ook erg mooi. In het begin is een hele toffe plattegrond getekend, waar je kan zien waar bijvoorbeeld Blauwegge (waar Bennie en zijn vader eerst woonden) en de Regenboogvallei liggen, dan kan je een betere voorstelling ervan maken als ze het in het boek over bepaalde plaatsen/gebieden hebben.

Chariva Zaandam heeft een fijne, makkelijke schrijfstijl. Hierdoor leest Bennie Blauw lekker weg.

Plattegrond

Over Chariva Zaandam

Chariva Zaandam is geboren op 25 januari 1984 in Hilversum. Ze woont in Amsterdam. Ze studeerde reclame en communicatie en schrijven doet ze al zo lang ze zich kan herinneren. Wat begon met gedichten en korte verhalen, resulteerde in haar eerste kinderboek. In 2015 debuteerde ze met Sinterklaas voor grote kinderen, geïllustreerd door Job, Joris & Marieke. In 2016 won Chariva Zaandam met dit boek de Hotze de Roosprijs. Dit is een prijs die jaarlijks aan de beste debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt. Naast (kinderboeken)schrijfster is ze ook illustratrice, freelance tekstschrijfster en Yin yogadocente. Bennie Blauw is het eerste boek van Zaandam wat ik heb gelezen en het was een positieve kennismaking!

Bennie Blauw bladzijde

Specificaties Bennie Blauw

Auteur: Chariva Zaandam | Uitgeverij: Rose stories | Illustraties door: Brian Anderson | Februari 2023 | 166 bladzijdes | 9789083260396 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.