Wolkje – Anne Booth, een prentenboek over het weer

Wolkje zweeft vrolijk in de blauwe lucht, tot groot plezier van de mensen beneden die steeds andere figuren in hem ontdekken. Maar dan verandert Wolkje in een regenwolk… en rennen alle mensen opeens weg. Gelukkig zijn de bloemen, de vissen en de boer wel blij met hem! Een prentenboek over het weer: over zon en regen, onweer en regenbogen. Maar ook een verhaal over spelen en groeien, en zijn wie je bent!

wolkje

Er was eens een wolkje…

Mijn zoontje van 2 jaar is er nog een beetje te jong voor om er zelf naar te vragen hoe wolken ontstaan, maar ik vind het zelf altijd leuk om over wolken met hem te praten vanwege mijn jarenlange hobby in het parachutespringwereldje. In het boek wordt op een simpele manier verteld hoe Wolkje is ontstaan. Leuk verzonnen om de hoofdpersoon, dat is deze wolk in mijn beleving, te introduceren.

wolkje

Waar lijkt Wolkje op?

Wie heeft het niet gedaan? Kijken naar wolken en verzinnen waar ze op lijken. Ter inspiratie om de fantasie te prikkelen, begint het boek met allerlei figuurtjes die je in wolken zou kunnen zien. Verderop in het boek komen er wat van die figuurtjes terug. En er wordt verteld dat Wolkje aan de mensen laat zien wat hij allemaal kan.

wolkje

Regen

Wanneer Wolkje veranderd in een gieter en hij het daardoor laat regenen, zijn er veel mensen die voor hem wegrennen en zich gaan verstoppen. Hij is verdrietig dat mensen hem niet meer willen zien. Totdat hij erachter komt dat er ook mensen zijn die blij zijn met regen! Ik vertel mijn zoontje tijdens het voorlezen waarom wij er blij mee zijn: het is goed voor de plantjes die dan kunnen groeien en dat het leuk is om in het water (plassen) te spelen.

Regenboog

Wanneer in het verhaal de zon erbij komt, laat het boek natuurlijk een prachtige regenboog zien. Sinds iemand mij ooit verteld heeft dat het zien van een regenboog geluk brengt, is de regenboog mijn talisman geworden. Een teken dat de zon er altijd is, en niet pas na regen komt, zoals er in het spreekwoord gezegd wordt.

Naar buiten

Nadat ik het boek dicht deed, wilde mijn zoontje meteen naar buiten kijken of hij Wolkje kon zien. Wat heerlijk om te zien dat hij zo is opgegaan in het boek. Zelf vond ik het ook zo’n leuk verhaal, dat ik het liefst gelijk naar buiten wilde, op zoek naar die regenboog natuurlijk!

Specificaties Wolkje

Auteur: Anne Booth | Uitgever: Ploegsma | 9789021679310 | februari 2019 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd wolkje
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.