Floor breekt de regels – Een grappig boek van Marjon Hoffman

Kijk jij thuis ook wel eens op tv de bekende serie “de regels van Floor?” Wij wel en het is altijd zo hilarisch! Steevast komt er een maaltijd aan tafel en zijn er grappige gesprekken en hele aparte regels! Want dat gezin van Floor is best een beetje gek? Of eigenlijk heel normaal? Floor breekt de regels is het zoveelste deel van een boekenreeks vol avonturen. Een echte aanraders voor ouders van zeer eigenwijze kinderen. hint hint..

Floor breekt de regels

Floor breekt de regels

Ik ben ondertussen de tel kwijt, maar Floor heeft vele regels. Stuk voor stuk zijn eigenlijk heel logisch opgesteld. Regels waar je wat aan hebt om te overleven in deze chaotische maatschappij. Georgien Overwater tekent er dan ook de meest grappige illustraties bij om de verhalen van Marjon Hoffman eer aan te doen. Het plaatje is compleet om bij je eigen verbeelding van de avonturen van Floor breekt de regels te doen.

Floor breekt de regels

Floor breekt de regels bevat 14 hoofdstukken met 14 regels. Uiteraard hebben wij onze favoriet regel: Regel 2: Als je moeder een vriendin heeft met een dochter die moeilijk vriendinnen kan maken, dan moet je je nooit laten verleiden tot een speelafspraak!

Hierbij moet ik denken aan mijn eigen dochter die een soort haat liefde verhouding heeft met de dochter van een van mijn beste vriendinnen. Allebei een ram en stronteigenwijs kunnen ze soms samen heel lief spelen, maar soms is er ook een echt kattengevecht, haha. Ach dat hoort nu eenmaal bij het leven he.

Floor breekt de regels

Regel 3

Een mooie regel uit Floor breekt de regels is die van regel 3: Als je ouders vinden dat je vaker bij oude mensen op bezoek moet gaan, omdat het zo leerzaam is, dan moeten ze ook niet piepen als die mensen je verkeerde dingen leren.

Ja en nu gaan er natuurlijk weinig kinderen bij oude mensen op bezoek door alle coronamaatregelen, maar ook als ze grootouders of bejaarde buren omzich heen hebben kunnen daar wel eens dingen bij zitten waar wij als ouders niet blij van worden. Dingen die echt niet kunnen zoals bepaalde uh scheldwoorden. Nou Floor leert een hele verzameling nieuwe woorden van de oma van Margreet. Noenoe denkt dat ze Lady Gaga is, of Ariana Grande en vloekt er op los met woorden als: Temeier, tuig van de richel en nou ja nog een paar exotische woorden zullen we maar zeggen.

Leren met Floor breekt de regels

Ach de avonturen die Floor beleeft in Floor breekt de regels zijn best leerzaam. Ruil nooit je fiets met die van een ander en vertrouw mensen niet zomaar. Voordat je een oordeel over iemand velt, controleer dan eerst de feiten. Proeflessen zijn heel verstandig voor je een duur lidmaatschap koopt met een nieuwe garderobe voor je olympische sport.

In feite raad ik ouders massaal aan om de boeken van de regels van Floor aan te schaffen en in huis rond te laten slingeren. Wie weet wil je kind wel luisteren naar Floor in plaats van dat je steeds tegen een deur aan staat te kletsen. Heeft jouw kind daarachter op alles een weerwoord of NEE als antwoord?

Ja ik weet wat me te doen staat….

Specificaties Floor breekt de regels

Floor breekt de regels

Auteur: Marjon Hoffman | Illustrator Georgien Overwater | UitgeverPloegsma | 9789021680620 | oktober 2020 | 144 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Andere boeken als Floor breekt de regels:

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.