Cinder & Ella – Kelly Oram, een modern sprookje

Cinder & Ella, de naam geeft al weg dat het een knipoog is naar het bekende sprookje. Een verloren mooie en sterke meid, gemene stiefzussen en vechten voor wat je waard bent. Ik kies niet snel voor zwijmelboeken, terwijl ik wel liefde toejuich. Dit boek van uitgeverij de Fontein heeft beide, en heel veel drama, roddel en sensatie. Het valt een beetje tussen YA en volwassen in. De hoofdrolspeelster is 18 als het verhaal begint. Maar bovenal is het een liefdesverhaal en dat is altijd goed, mits ze nog lang en gelukkig leven.

Cinde & Ella

Cinder & Ella

Voor haar 18e verjaardag neemt de moeder van Ella haar mee op een verrassingstrip. In de auto chat ze met haar goede, en stiekeme crush, online chatvriend Cinder. Terwijl ze weer speels met elkaar online flirten en vurig discussiëren gebeurd er iets verschrikkelijks. Ella en haar moeder raken betrokken bij een ernstig auto-ongeluk.

Ella moet maanden revalideren en vechten voor haar leven. Als ze eindelijk naar huis mag, is dit een totaal nieuwe plek want haar moeder kwam om het leven tijdens het ongeluk. Ze moet naar haar vader die haar verliet toen ze 8 jaar was. En die bijna nooit meer iets van zich heeft laten horen. Inmiddels heeft hij een nieuw leven, vrouw en 2 andere stiefdochters. Niemand zit op de komst van Ella te wachten en het beloofd een zware weg te worden.

Ella wil niets liever dan haar oude leven terug en besluit om na maanden afwezigheid weer contact op te nemen met haar chatvriend Cinder. Ze heeft hem nooit ontmoet maar is eigenlijk al vanaf het begin verliefd op hem. Wat Ella niet weet is dat hij haar heel erg heeft gemist, én de hotste acteur van Hollywood is. Laat Ella haar vader nou ook in Hollywood wonen waar ze haar nieuwe leven probeert op te pakken. Dit is het verhaal van Cinder & Ella.

Wat vond ik ervan?

Zoals eerder aangegeven kies ik niet vaak voor zwijmelboeken maar dit boek heb ik grotendeels met veel plezier gelezen. Het leest heerlijk weg en de luchtigheid is welkom. De liefde tussen Cinder & Ella is vurig en dat voelt heerlijk. Het verhaal laat je in spanning over wat er kan gebeuren en dat zorgt ervoor dat je telkens nog een hoofdstuk meer wil lezen.

Cinder & Ella is voor mij geen boek met laagjes maar gewoon wat het is. En dat is ook prima. Ik vond het hoofdpersonage leuk maar had niet persé een connectie. Haar vurigheid en strijdvaardigheid vond ik wel goed. De bijpersonages waren een prima aanvulling en ik vond vooral Juliette en Vivian 1 van de leukere karakters. Cinder zelf komt echt over als prins charming en je wilt dat ze elkaar gaan ontmoeten. En als het zover is dan kan je niet stoppen met lezen.

Je leest het verhaal vanuit Ella en vanuit Cinder hun oogpunt en de afwisseling is leuk. Dit wordt aangevuld met chatsessies waar we in mee kunnen lezen. Ik denk dat het voor de zwijmelaars, chicklit lovers en liefdesfanaten een heerlijk boek is. Wel moet ik zeggen dat ik erg benieuwd ben naar deel 2 van Cinder & Ella wat er ook aan komt.

Specificaties Cinder & Ella

Auteur: Kelly Oram | Uitgeverij: De Fontein | Juni 2020 | 368 pagina’s | 9789026152207 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Cinde & Ella
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.