Ga je mee naar Yellowstone? Een wereldreis langs nationale parken

Een tijdlang ligt dit boek al klaar op de reviewstapel omdat het een kerntitel voor de kinderboekenweek 2022 is. Maar het is overal uitverkocht! Er is een grote papierschaarste gaande in de wereld en daar is dit boek de dupe van geworden. Ga je mee naar Yellowstone is een wereldreis langs nationale parken met illustraties die ik zeer inspirerend vindt. Een boek van de makers van Atlas dat kinderen leert over de flora en fauna over de hele wereld. Deze keer gaan de makers weer op wereldreis. Een bijzondere!

Ga je mee naar Yellowstone?

Eekhoorn Ula en Bizon Kuba zijn twee vrienden uit het laatste Europese oerbos in Polen. Een mysterieuze brief is het vertreksein voor een wervelende reis door acht nationale parken in verschillende continenten. Reis met hen mee van het Amerikaanse Yellowstone via het Amazonebekken in Peru naar de Chinese vallei Jiuzhaigou tot de Afrikaanse Namibwoestijn. Ontdek welke dieren er wonen, leer over de lokale planten en verbaas je met Ula en Kuba over buitengewone natuurverschijnselen. Een verrassende combinatie van een verhaal in stripvorm met interessante weetjes over fauna en flora.

Weetjesboek, Graphic Novel en prentenboek ineen

Ga je mee naar Yellowstone valt op door zijn grote en dikte. Het is niet een heel handzaam boek. Maar ik kan me de afdrukmaat wel voorstellen. Er is zoveel te zien en te ontdekken en te lezen dat het kiezen was voor dikker of groter.
We reizen overal heen rond de wereld op zoek naar Nuka de Amerikaanse bizon. Maar het is wel een hele bijzondere reis. Want we zien echt heel veel dieren onderweg en leren ook nog eens heel veel over de plaatselijke flora. Zelfs de opwarming van de aarde wordt besproken. We leren over het begrip ecosysteem en de rol van rovers zoals wolven hierin.

Prachtige maar toch ook simpele tekeningen over bloemen, planten en bomen van de verschillende nationale parken maken het ook nog eens een informatief weetjesboek. Je zou ze zo kunnen kopiëren en er een biologiewerkje van kunnen maken.

Ga je mee naar Yellowstone een boek voor jong en oud

Ga je mee naar Yellowstone is echt een rijk boek voor jong en oud. Je kunt er voor kiezen om alleen het stripverhaal voor te lezen. Je kunt het geven aan kleuters die de illustraties geweldig zullen vinden en simpele namen aan de dieren zullen geven. En oudere schoolkinderen leren heel veel vogelnamen en andere dieren kennen. We leren ook hoe het werkt met de benaming van dieren. Zoals het rijk, de stam, de klasse, de orde, de familie, het geslacht en het soort.

Nationaal Park Komodo in Indonesië met het prachtige koraalrif is de favoriet van mij. Maar eigenlijk ben ik er in deze bijzondere wereldreis achter gekomen dat mijn kennis nietig is en dat er nog zoveel valt te ontdekken in de wereld.

Ga je mee naar Yellowstone is een rijk boek om te hebben. Voor nieuwsgierige kinderen en volwassenen. Het bevat alleen illustraties en geen foto’s. Zo blijft het toch nog allemaal een beetje mysterieus.
Als creatieve leerkracht of ouder kun je een hoop doen met de informatie in dit boek.
Nu alleen nog even geduld hebben tot het boek weer beschikbaar is.

Specificaties Ga je mee naar Yellowstone?

Auteur:  Aleksandra Mizielinska en Daniel Mizielinski | Vertaling: Greet Pauwelijn | Uitgeverij Lannoo | 9789401466387 | 25 september 2020 |  178 pagina’s | Meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ga je mee naar Yellowstone
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.