Mijn eerste boek over bomen, een kleurrijk informatieboek

Mijn eerste boek over bomen is de waardige opvolging van Mijn eerste boek over de aarde. Net zoals het eerder verschenen informatie boek bezit ook dit boek vele overzichtelijke illustraties en eenvoudig beschreven informatie. Dit in combinatie met de doorkijkpagina’s zorgt opnieuw voor een speels informatieboek. Een boek dat kinderen aanspreekt en uitnodigt om meer te willen leren over bomen.

Mijn eerste boek over bomen

Mijn eerste boek over bomen samenvatting

Leer hoe de diverse delen van een boom samenwerken om te groeien. En kom te weten wat bomen allemaal doen voor mensen en dieren. Bestudeer bomen van dichtbij (uit welke delen ze bestaan), zie welke dieren er in en onder bomen leven, hoe bomen er in elk seizoen anders uitzien en welke verscheidene soorten bomen er bestaan. Bomen zijn geweldig, dat zal je wel zien!

Wat is een boom?
Wat is een boom? uit Mijn eerste boek over bomen

Heel veel informatie over bomen

Doordat je bomen elke dag ziet en ze overal om ons heen zijn zou je bijna vergeten hoe bijzonder ze zijn. Mijn eerste boek over bomen legt op eenvoudige wijze uit waarom bomen zo belangrijk voor ons zijn. Maar hoe werken bomen nou eigenlijk? En voor welke dieren zijn bomen hun thuis? Op al deze vragen en nog veel meer geeft dit kleurrijke informatie boek antwoord. Op een speelse manier wordt er gebruik gemaakt van de doorkijkpagina’s om informatie te geven. Daarnaast vullen eenvoudige teksten de overzichtelijke illustraties aan om het gehele verhaal compleet te maken.

kortsmos & schors
Kortsmos & schors illustratie uit Mijn eerste boek over bomen

Boomvormige doorkijkpagina’s

Hoe leuk zijn deze boomvormige transparante doorkijkpagina’s in Mijn eerste boek over bomen?! Door meerdere pagina’s op elkaar te leggen kun je variëren in hoe de boom eruit ziet. En zijn er ineens bijzondere details te zien. Zoals bijvoorbeeld welke dieren leven er tussen de bladeren en tussen de wortels. Denk hierbij aan verschillende vogels, zoogdieren en insecten als spechten, vossen en lieveheersbeestjes. Maar ook kun je zien hoe de boom door de seizoenen heen steeds weer een beetje anders is. Het blad dat verkleurd, maar ook bloemen en vruchten zijn terug te vinden. Mijn dochter vond het echt leuk om hiermee te spelen en te bekijken wat er veranderd. Juist deze gedeeltelijk transparante doorkijkpagina’s geven dit boek zijn speelse karakter dat kinderen zo leuk vinden.

Mijn eerste boek over bomen
Invloedrijke insecten uit Mijn eerste boek over bomen

Voor wie is Mijn eerste boek over bomen?

Mijn eerste boek over bomen is geschreven voor nieuwsgierige kinderen vanaf vijf jaar. En ik denk dat dit een prima leeftijd is om te beginnen aan dit boek. Door de eenvoudige uitleg en het laagdrempelige taalgebruik sluit dit goed aan bij jonge schoolgaande kinderen. Het is auteur Hannah Alice gelukt om ook onderwerpen als fotosynthese en de wortels van een boom op een leuke en simpele manier uit te leggen. Ook mijn zevenjarige heeft alle informatie met veel plezier opgenomen. Zij is erg geïnteresseerd in de natuur en in dieren. Dus voor haar is dit boek ondanks zijn eenvoud toch nog erg interessant. Wel denk ik dat zij snel behoefte zal hebben aan iets meer diepgang. Maar voor nu is dit prachtige informatie over bomen.

bijen takken weetjesboek
Illustratie uit Mijn eerste boek over bomen

Van dezelfde auteur & illustrator Hannah Alice

Vorig jaar lazen wij de voorganger van Mijn eerste boek over bomen. Mijn eerste boek over de aarde heeft ons toen aangenaam verast. Mijn dochter heeft genoten van dit boek. De eenvoudige manier van uitleggen in combinatie met de heldere illustraties spraken haar enorm aan. Wat nog eens versterkt werd door de originele doorkijkpagina’s. Dus toen wij zagen dat er een vervolg was op dit leuke boek wilde wij die heel graag lezen.

En ook Mijn eerste boek over bomen heeft dezelfde aantrekkingskracht. Het daagt uit tot ontdekken en op een speelse manier van alles te leren. Een prachtig boek voor kinderen die alles willen weten over bomen.

Mijn eerste boek over bomen
Mijn eerste boek over de aarde & Mijn eerste boek over bomen

Wat vinden wij van Mijn eerste boek over bomen?

Wij vinden Mijn eerste boek over bomen leuk omdat je er veel van kunt leren. Zo zegt mijn dochter dat ze het leuk vond om te leren over de verschillen vormen van bomen. De bomen met gekrulde takken zijn haar favoriet. Wat ik dan weer erg leuk vind aan dit informatieve boek is dat alles op een eenvoudige maar toch interessante manier wordt uitgelegd. Ook vind ik het positief dat er aandacht wordt besteed aan het zorg dragen voor bomen. Er verdwijnen heel veel bomen op de wereld en dit boek maakt duidelijk waarom bomen zo belangrijk voor ons zijn. Daarom roept Mijn eerste boek over bomen op om onder andere bomen te planten en om vooral ook goed te zorgen voor de bomen die er al zijn. Bij deze belangrijke boodschap sluit ik me helemaal aan!

Leestips passend bij Mijn eerste boek over bomen

Bij StoerLeesVoer lezen we graag informatieve boeken over de natuur. Jij ook? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Specificaties Mijn eerste boek over bomen

Tekst & illustraties: Hannah Alice | Uitgever: Davidsfonds Infodok | 19 december 2023 | 18 pagina’s | 9789002278426 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.