Mijn boom – een gezellige boom met flapjes

De kinderboekenweek van 2022 staat voor de deur en natuurlijk vergeten we de allerkleinsten niet. Mijn boom gaat over een ogenschijnlijk heel normale boom op het grote veld. Maar deze boom is helemaal niet zo gewoon, hij zit vol met geheimen. Toen mijn kinderen kleiner waren konden ze niet genoeg krijgen van flapjesboekjes. Dit is ook zo’n geslaagd exemplaar!

Mijn boom

Een verrassende boom met dieren achter flapjes

Midden op een groot veld staat een enorme boom. Je zou het zo niet zeggen, maar die boom zit vol met geheimen. Achter de schors en tussen de wortels en de bladeren hebben zich allerlei dieren verstopt. Een mol, die erg van boeken houdt, bijvoorbeeld. Een zwerm bijen en een eekhoorn. Kijk onder de flapjes en ontdek alle verrassingen die in de boom verstopt zijn.

Mijn boom is een kartonboek met afgeronde hoeken en flapjes. In dit boek gaat je dreumes of peuter op zoek naar de dieren die zich verbergen in een boom.

Een lieve boom

Het boekje Mijn boom straalt een lieve, vrolijke sfeer uit. Het is rijk getekend en er is veel te zien op de plaatjes en achter de flapjes. Door de vele details kunnen kinderen dit boekje wel 50x lezen, want tja… dat willen dreumesen en peuters! Laat ze de mieren volgen, deze komen op elke bladzijde voor. Of laat ze alle verschillende dieren noemen. Genoeg mogelijkheden om te spelen en te leren met dit boek!

Marianne Dubuc schreef en illustreerde Mijn boom. We hebben al vele mooie boeken van haar kunnen lezen. Waarbij altijd haar lieve illustratiestijl opvalt. Hierbij maakt ze gebruik van rustige platen, waar toch mooie details in terug te vinden zijn. Voorbeelden hiervan zijn Met de bus en Beer en het fluisteren van de wind. Ook schreef ze 1 2 3 naar school, een boek met net zulke vrolijke kaboutertjes als in Mijn boom.

Mijn boom

Wie o wie gaat dit lezen?

Als ik enthousiast ben over een boek heb ik er vaak al een kind bij in gedachten die dit boek net zo gaat verslinden als ik zelf. Ik neem jullie in mijn reviews dan ook graag mee in het type kind dat ik vind passen bij een boek.

Veel mensen hebben de traditie om met hun kind een boek te gaan kopen tijdens de kinderboekenweek. Mijn boom past perfect in het thema gi-ga-groen, dus neem ook dit jaar je dreumes of peuter mee. Kleine kinderen genieten net zo van boeken als kinderen die al zelf kunnen lezen, vaak zelfs nog meer! Ik raad jou dus aan om het boek te kopen als je een jong kind een cadeautje wil geven.

Natuurlijk heb ik ook een kind in gedachten bij dit boek, net als bij de andere boeken die ik heb gelezen voor Stoerleesvoer. Ik denk namelijk meteen aan mijn nichtje! Ze is 1,5 jaar oud en ontzettend gek op boekjes. Het liefst flapjesboekjes, dus dat komt perfect uit. Daarnaast is ze graag buiten om de natuur te ontdekken. Dubbel bingo dus!

Specificaties Mijn boom

Auteur en illustraties: Marianne Dubuc | Vertaald door: Jacques Dohmen | Uitgever: Querido | juli 2022 | 9789045127552 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Tak
Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.