Lotta en de brieven voor de Sint – een spannende wandeling

De Sinterklaasperiode is voor veel kinderen een ontzettend spannende tijd. De sinterklaaskriebels beginnen vaak al weken ervoor. In Lotta en de brieven voor de Sint heeft Lotta ook last van sintkriebels in haar buik. Daarom zal dit boek voor veel kleuters heel herkenbaar zijn!

Lotta en de brieven voor de Sint

Post voor Sinterklaas: Lotta en de brieven voor de Sint

Het is een koude, bijzondere ochtend in december. Lotta is al vroeg wakker. Dat komt door de sintkriebels in haar buik. Haar brief voor Sinterklaas is al weken klaar. Lotta gaat op weg naar de brievenbus van de Sint. Ze neemt niet alleen haar brief mee, maar ook die van haar vrienden. het wordt een spannende wandeling met een paar bijzondere ontmoetingen.

kip met bolderkar

Een herkenbaar boek over sintkriebels

Voor jonge kinderen zijn de sintkriebels natuurlijk heel erg herkenbaar. Want die hele sinterklaasperiode is natuurlijk ontzettend spannend! Je kunt natuurlijk in deze periode niet om de goedheiligman heen. Wekenlang staat dit thema centraal in de kleuterklas, je ziet hem overal in winkels, en het Sinterklaasjournaal is natuurlijk helemaal niet te missen. In dit boek heeft Lotta de kip dus last van sintkriebels, en dat zullen alle kinderen wel kunnen herkennen.

Een boek vol aanknopingspunten om in de klas mee aan de slag te gaan

Wat ik als kleuterjuf heel erg leuk vind, is als ik met een boek ook in de klas aan de slag kan. En het boek ‘Lotta en de brieven voor de Sint’ leent zich daar heel erg goed voor! In dit boek staan ontzettend veel aanknopingspunten om in de sintperiode mee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een brief schrijven aan Sinterklaas, tellen tot 9 (want Lotta moet 9 brieven meenemen), een verlanglijstje maken. Of in de klas speuren naar verstopte dingen (bijvoorbeeld aan de hand van een plattegrond of de beschrijvingen van andere kinderen) of schoenen bij elkaar zoeken. Wat ik heel leuk vind, is dat achterin het boek nog 3 doe-opdrachten staan. Als je in de klas hiermee aan de slag gaat, zou je deze ook samen met de kinderen kunnen doen.

De tekeningen in ‘Lotta en de brieven voor de Sint’ zijn heel aantrekkelijk. De figuren zien er lief uit en de kleuren zijn heel vrolijk. Voor jonge kinderen is dit boek zeker een superleuk boek om die sintkriebels een beetje een plekje te geven!

Ben je op zoek naar nog meer leuke boeken over Sint? Kijk dan ook eens bij deze reviews:

lotta en de brieven voor de sint

Specificaties ‘Lotta en de brieven voor de Sint’

Auteur: Diane Put | Illustraties: Rik de Wulf | Uitgeverij: Clavis | 9789044851854 | 31 juli 2023 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.