Geen kerst zonder puddingschoenen – Een Emma en Bighoorntje boek

De eerste kerst is toch echt iets speciaals, ook voor kinderen. Nu weten de kinderen daar zelf vaak niets meer vanaf, maar de ouders vaak wel. Er zijn ook hele leuke items te koop voor baby’s eerste kerst. Het ene kindje maakt het ook wat meer mee dan het andere, afhankelijk van wanneer je geboren wordt. In geen kerst zonder puddingschoenen is het de eerste kerst van Bighoorntje. Ken jij hem en Emma al? Leer ze kennen in dit leuke verhaal over kerstwensen, eerste Kerst en praktische cadeaus.

Geen kerst zonder puddingschoenen

Geen kerst zonder puddingschoenen

Dit jaar viert Bighoorntje zijn eerste kerst bij Emma. Dat moet echt een fabelfantastische kerst worden. Emma doet enorm haar best. Ze beginnen met het schrijven van hun verlanglijstjes. Maar al snel nadat ze deze op de post hebben gedaan ontvangen ze een bericht van Woezel. Woezel (niet dat hondje!) is de wensdwerg die de verlanglijstjes van alle kinderen leest. Hij laat per brief aan Bighoorntje en Emma weten dat ze praktische cadeaus moeten vragen. Dat kunnen sokken zijn, pannen of iets anders dat ze nodig hebben. Emma en haar fabeldier snappen er niets van. Kan Emma zorgen dat haar fabeldier toch een fabelfantastische kerst krijgt? Je leest het in geen kerst zonder puddingschoenen.

Hoewel geen kerst zonder puddingschoenen niet het eerste verhaal is over Emma en Bighoorntje kun je hem heel goed lezen zonder dat je de andere verhalen hebt gelezen. Na de inhoudsopgave wordt iedereen van de familie voorgesteld. Te beginnen met Bighoorntje natuurlijk. Iedereen in Kabouterstad krijgt op zijn tiende verjaardag zijn eigen fabeldier. Emma heeft Bighoorntje gekregen. Daarna ontmoet je Emma, haar ouders en hun fabeldieren, haar zus Maaike met haar fabeldier en broertje Siebe, die nog te jong is om een fabeldier te hebben. Ik heb het niet gemist dat ik de ander boeken niet gelezen heb in deze serie.

Voorstellen

Voor kinderen vanaf 8 jaar

Wat ik super leuk vind is dat geen kerst zonder puddingschoenen geschreven is voor kinderen vanaf 8 jaar. Een leuk kerstverhaal, met humor en een fabelfantastische kerst. Er staan wel illustraties in, maar er zijn ook bladzijden waarop er alleen tekst staat. De paginanummers staan in een banner onderaan de bladzijde het cijfer van de hoofdstukken staan in een kerstbal. Leuk hoe zo het kerstthema van het verhaal is doorgetrokken in de illustraties. Maakt het helemaal af. Het lettertype is niet heel groot, dus ik denk dat om het zelf te lezen de kinderen wel in groep 5 moeten zitten. Of een sterke lezer zijn natuurlijk. Maar ook om voor te lezen is het een erg leuk verhaal.

Vergeet ook niet helemaal achterin geen kerst zonder puddingschoenen te kijken, daar staat het recept van de kaneelwensen die Bighoorntje maakt. Bighoorntje maakt ze op gevoel. Ik vind het een leuke toevoeging dat het recept in het boek geschreven is. Zo kun je het verhaal nog levendiger maken en samen met je zoon en/of dochter de kaneelwensen gaan bakken. Een leuke activiteit in de kerstvakantie, maar ook leuk om al eerder te maken en cadeau te geven aan de mensen om jullie heen. Of breng het naar mensen die rond de feestdagen eenzaamheid nog wat meer ervaren.

Nieuw hoofdstuk

Meer boeken over Emma en Bighoorntje

Geen kerst zonder puddingschoenen is niet het eerste boek dat verschenen is over Emma en haar fabeldier Bighoorntje. Ben je enthousiast geworden en wil je meer lezen? Dan zijn de volgende boeken vast iets voor jou:

Na het lezen van dit kerstverhaal over de eerste kerst van Bighoorntje zijn wij wel nieuwsgierig geworden naar de andere verhalen over Emma en Bighoorntje. Alleen Eenhoorn zijn is kinderspel heeft een lange levertijd, maar is wellicht nog wel in de bibliotheek te vinden en te lenen. De bibliotheek is sowieso een hele leuke plek om in de kerstvakantie heen te gaan met de kinderen. Leen dan mooie kinderboeken met kerst als thema om samen te lezen.

Brieven

Christen en fabeldieren

Mocht je net als wij christelijk zijn heb ik wel een kleine kanttekening; er is ook wel wat magie in geen kerst zonder puddingschoenen te lezen. Dat kan natuurlijk ook niet anders met een boek vol fabeldieren. Wij zelf kiezen ervoor om onze kinderen hier mee op te laten groeien. Dit uit te leggen en aan te geven dat dit verzonnen is, nep. Maar voor plezier, met weten dat het verzonnen is, vinden we dit boek erg leuk om te lezen.

Geen kerst zonder puddingschoenen - achterkant

Specificaties geen kerst zonder puddingschoenen

Auteur: Anna Böhm | Illustraties: Susanne Göhlich | Uitgeverij: Clavis | Vertaling: Ingrid Vandekerckhove | Eerste uitgave: 30 november 2023 | Originele titel: Emmi und Einschwein. Kein Weihnachten ohne Puddingschuhe! | ISBN: 9789044849004 | 240 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.