Oonya, ontdek een nieuwe wereld met bijzondere wezens en speciale krachten

Oonya groeit op in Goyan en leert alles wat ze moet weten van haar vader. Heel haar leven kijkt ze steeds uit naar haar verjaardag. Op die dag krijgt ze een nieuw leerpunt en levensdoel. Zo komt er zelfs de dag dat Oonya naar een andere wereld gaat reizen, als dat maar goed gaat…

Oonya

Een nieuwe fantasiewereld op Goyan

Oonya groeit op in Goyan samen met haar vader en moeder en dorpsgenoten. Iedereen is gelijk aan elkaar en verwelkomen elk nieuw geboren kind. Zo gebeurde dit ook bij Oonya en zelfs deze eerste momenten mag je ervaren van de auteur. Een mooi inkijkje ter opbouw van het verdere verloop.

Naarmate Oonya ouder wordt maak je alle stappen bewust met haar mee. Elke verjaardag is voor haar belangrijk omdat ze hierbij steeds iets nieuws krijgt of leert. Door een precieze beschrijving ervaar je het lezen alsof je zelf aanwezig bent en haar blijdschap en teleurstelling kan voelen. Pas op de leeftijd van 15 zal ze volgens haar ouders toetreden tot de volwassenwereld. Echter maakt zij op haar tiende verjaardag een bijzondere gebeurtenis mee. Een gebeurtenis die zijn sporen zal nalaten bij Oonya.

Oonya

De vormgeving van Oonya

De bijzondere illustraties in Oonya maken het verhaal geheel compleet. Door de beeldige schrijfwijze kan je geheel inleven in de personen en kan je het echt ervaren alsof jij op de plek erbij bent. Als een schrijver dat bij mij voor elkaar krijgt is het boek binnen een paar dagen eigenlijk al uitgelezen. Zo gelde dit ook voor Oonya. Na de terugkomst van mijn huwelijksreis ben ik hier meteen ingedoken en kon ik niet meer stoppen met lezen vanwege de spannende verhaallijn. De manier van schrijven blijft uitlokken tot verder lezen.

Hetgeen wat ik extra speciaal vind was de gehele vormgeving. Beginnend bij het ontvangen van het boek, tot het openen ervan om vervolgens heerlijk weg te dromen in een fantasierijk verhaal met prachtige ondersteuning van illustraties. Zo zijn er bepaalde wezens afgebeeld maar blijven er ook een hoop ‘geheim’ Hierdoor kan je je eigen fantasie nog steeds gebruiken. Tevens vond ik de mini illustraties bovenaan bij een nieuw hoofdstuk of bladzijde nummering erg toepasselijk. Het gehele boek omarmt een bepaalde fantasie sfeer waar ik enorm van heb kunnen genieten en voor de fantasielezers onder ons ook absoluut aanraad. Oonya voeg ik zeker toe aan mijn rijtje met mooie fantasieverhalen om te lezen en te promoten bij kinderen op school.

Mijn mening over Oonya

Door bepaalde covers van boeken wordt je aangetrokken of weggestoten. Dit kan komen door bepaald kleurgebruik of een titel waar een associatie bij kan zitten. Bij de keuze voor dit boek heeft dit allemaal geen invloed gehad. Ik kreeg namelijk de flaptekst van Oonya te lezen en dacht gelijk: ‘Dit zou wel eens een tof verhaal kunnen zijn!’. En ik ben absoluut niet teleurgesteld.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om fantasierijke verhalen te lezen waarbij mijn eigen fantasie de ruimte krijgt. Dit kon vanwege de gehele vormgeving van het boek met kleine illustraties en soms een grote. Echter blijven er ook genoeg ‘geheim’ waardoor je eigen brein hier iets bij kan verzinnen. De auteur zelf heeft Oonya aangeschreven om te kunnen lezen vanaf 10 jaar. Om die reden zal ik het ook zeker aanraden in de bovenbouw voor leerlingen die fantasie boeken erg leuk vinden.

Oonya

Specificatie over Oonya

Auteur: Nanesa | Illustrator: Sigrid Coymans | Uitgever: Ambilicious Llp | april 2022 | 254 pagina’s | 9789493275720 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Oonya
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.