Otto gaat naar school – Een boek hooggevoelige kinderen

Otto gaat naar school gaat over een konijntje dat gevoelig is. Gevoelig voor eigenlijk alles. Hooggevoelig noemen we dat ook wel. Het boek is enorm herkenbaar wanneer je zelf of je zoon/dochter hooggevoelig is. Daarnaast laat het boek het belang van een goede leerkracht zien. Je reist een heel jaar met Otto mee in zijn klas en ziet daarin veranderingen. Veranderingen bij Otto, maar ook bij zijn juf. Het is voor kinderen enorm fijn om een boek te lezen waarin ze zichzelf herkennen. Een aanrader voor ouders met zoon/dochter die hooggevoelig is.

Otto gaat naar school

Otto gaat naar school

Otto gaat naar school gaat niet over de eerste schooldag van Otto zoals je wellicht had verwacht. Het gaat over een konijntje dat na de vakantie weer naar school gaat. Hij komt in een andere klas, met een andere juf. Hij weet niet waar of naast wie hij zit. Eigenlijk weet hij niets, behalve dat de juf een harde stem heeft. En dat is precies iets waar hij niet zo van houdt. Gelukkig komt daar Juf Magda die Otto en juf Evelien helpt. Want wat is het toch allemaal spannend.

Er zijn veel dingen die kunnen zorgen dat hooggevoelige kinderen zich niet fijn voelen. Een foute brooddoos, een moeilijke toets of het optreden voor een schoolfeest. In Otto gaat naar school lees je er van alles over. Bij Otto gaan zijn oren af en toe vreselijk wiebelen (bij je zoon/dochter kan dit op een andere manier tot uiting komen). Maar met de steun van zijn beste vriend Felix, een slimme juf (Evelien) en zijn eigen tekentalent vindt Otto elke keer weer zijn weg. Uiteindelijk komt alles goed en heeft Otto zelfs zin in volgend schooljaar.

Dit is Otto

Een verhalenbundel

Otto gaat naar school is een verhalenbundel over de gevoelige Otto. Je leest over alle avonturen die hij op school beleeft. In het boek vind je acht verschillende verhalen. Ze sluiten allemaal mooi aan op elkaar en zo lijkt het eigenlijk alsof je één groot verhaal lees. Je start bij de eerste schooldag en eindigt bij de laatste. Daar tussen in lees je o.a. verhalen over pesten, drukte en rust, schoolreisje en het schoolfeest. Situaties die voor de gevoelige Otto vaak wiebelende oren met zich mee brengen en die voor jou gevoelige zoon/dochter vast herkenbaar zijn.

Herkenbaarheid is zo belangrijk

Herkenbaarheid is voor kinderen heel belangrijk. Er is niet voor niets veel vraag naar kinderboeken met hoofdpersonages met verschillende afkomsten. Zo is dat ook voor hooggevoelige kinderen. Ze voelen zich vaak onbegrepen, ook door volwassenen. Ik ben zelf hooggevoelig en ik snap het zelf soms niet eens. Dus dat andere volwassene het niet snappen, dat is niet zo vreemd. Toch is het voor kinderen niet prettig. Een fijne leerkracht die een kind echt ziet en bekend is met gevoeligheid is enorm belangrijk en waardevol. Dat laat dit boek duidelijk zien. Niet alleen voor kinderen (vanaf 5 jaar) is Otto gaat naar school een fantastisch boek, maar ook voor volwassenen die met hooggevoelige kinderen te maken hebben.

Een boek om te blijven lezen

Hoewel een eerste dag op school voor de meeste kinderen wel spannend is, kan dit bij de eerste dag na een vakantie ook zo zijn. Otto gaat naar school blijft dan ook een goed boek om te blijven lezen. Kinderen uiten die spanning wel allemaal op hun eigen manier (boos zijn, ziek worden of bijvoorbeeld kriebelig zijn). Waar Otto last krijgt van wiebelige oren kun je ook lezen ‘wordt Otto boos’ bijvoorbeeld als dat is hoe jouw zoon/dochter reageert. Dan wordt het nóg herkenbaarder. En leen hem eens uit aan de juf/meester, het is fijn wanneer een leerkracht weet hoe jouw zoon/dochter kan reageren op nieuwe/spannende situaties.

Otto gaat naar school - achterkant

Specificaties Otto gaat naar school

Auteur & illustrator: Yoeri Slegers | Uitgeverij De eenhoorn | Eerste uitgave: 20 september 2023 | ISBN: 9789462917323 | 96 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.