Willewete – Sterren en planeten, een boek over het heelal

Sinds kort lezen wij hier in huis graag informatieve boeken. Dus toen ik Sterren en planeten uit de Willewete serie tegenkwam was ik hier direct van gecharmeerd. Het boek staat boordevol prachtige illustraties en interessante weetjes over het heelal. Ik kan alvast verklappen dat we een hoop nieuwe dingen hebben geleerd.

Willewete - Sterren en planeten

Synopsis Willewete – Sterren en planeten

Willewete … dat zijn prentenboek vol informatie over diverse onderwerpen. Deze boeken geven antwoord op de verschillende vragen van kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan bijvoorbeeld over de wereld en de natuur om ons heen. Maar ook over het leven van vroeger en het leven nu. Op een speelse en gevatte manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

Wil je meer weten over sterren en planeten? In dit boek lees je meer over de aarde, de maan, de zon, de sterren en de vele andere planeten. Maar ook krijg je antwoord op verschillende vragen. Hoe kan het dat er dag en nacht is? Waarom zien we de ene keer een volle maan en de andere keer maar een halve? Is de zon een ster? En welke planeten zijn er nog meer? Op deze en nog veel meer vragen krijg je een antwoord. Maar Willewete – Sterren en planeten is niet alleen maar informatie. Er staan ook leuke versjes en opdrachten in. Ook de grote uitklappagina is prachtig. En als je klaar met lezen bent kun je je kennis testen met een miniquiz. Dit is een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar over wow-elementen in de wereld, namelijk sterren en planeten.

Pierre Winters en Margot Senden

Informatie over het heelal

Kinderen zijn vaak nieuwsgierig naar de meest uitlopende onderwerpen. Onderwerpen waar ik als ouder vaak net niet genoeg van weet. Zo ook over Sterren en planeten. En laat ik dit nou net als mijn dochter wel super interessant vinden. Willewete – Sterren en planeten geeft antwoord op de vele vragen die kinderen (en volwassenen) hebben. En zij doen dit op een leuke speelse en eenvoudige manier.

Willewete - Sterren en planeten

Wat mij opvalt is dat de stukken tekst kort en bondig zijn. Maar toch staan ze vol leuke weetjes en informatie. En hier ben ik blij om, want zo kan mijn dochter haar aandacht er goed bijhouden. En zal ze prima in staat zijn om dit boek zelf te lezen.

Ook het hoofdstuk over sterrenbeelden valt hier goed in de smaak. Zelfs nu ik door het boek blader om alles weer goed in me op te nemen is mijn dochter weer direct geïnteresseerd in deze pagina. En dit snap ik, want hoe tof is het dat als we heel goed naar de nachthemel kijken we allerlei toffe dieren kunnen zien in de sterren. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kind zelf vaak opzoek ging naar de Grote Hond.

sterrenbeelden

Het boek sluit af met een recept voor maankoekjes, een creatieve knutsel opdracht en een aantal puzzel spelletjes. De spelletjes zijn ook direct uitgevoerd door mijn dochter. De knutselopdracht hebben we nog niet gedaan. Maar met alle koude regenachtige zondagmiddagen die eraan gaan komen zullen we die vast snel eens gaan doen.

Voor wie is Willewete – Sterren en planeten

Willewete – Sterren en planeten is geschreven voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen die van alles willen weten over het heelal. En mijn zevenjarige past hier ook perfect bij. De informatie sluit goed aan bij haar belevingswereld. En door de afwisselende manier van informatie aanbieden blijft deze informatie ook goed hangen. Dit merkte ik vooral dat ze zelfs na een aantal weken de quiz achterin nog bijna foutloos kon maken. Ook de vele weetjes in het boek spreken haar aan. Want juist die weetjes zijn super leuk om weer aan iemand anders te vertellen bijvoorbeeld op een feestje of op school.

Willewete - Sterren en planeten

Willewete serie

Sterren en planeten is zeker niet het enige boek in de toffe Willewete serie. Vele interessante onderwerpen komen voorbij. Het zijn er veel te veel om allemaal te benoemen en er komen er elk jaar weer verschillende bij. Maar hier een klein overzicht zodat je toch een beetje een idee krijgt:

En zoals ik schreef is dit slechts een klein aantal. Dus wil je ergens meer over weten kijk dan zeker eens hier of* er een Willewete boek over te vinden is.

Wat vinden wij van Willewete – Sterren en planeten?

Wij hadden nog niet eerder Willewete boeken gelezen, maar wat is Willewete – Sterren en planeten leuk. Uit deze serie gaan we zeker vaker boeken lezen. Op een laagdrempelige en eenvoudige manier krijg je heel veel informatie aangeboden. En mijn dochter van 7 heeft dit opgenomen als een spons. Vooral de uitklappagina was hier een daverend succes! En ik snap waarom. Je kunt hier zo mooi zien waar de verschillende planeten in ons universum staan en hoe deze eruit zien. Wat mij betreft is dit heerlijke informatieboek dan ook een fijne aanvulling op onze boekenkast. En kijk ik er in ieder geval naar uit om nog een boek uit de Willewete serie te gaan lezen.

Willewete - Sterren en planeten

Boekentips bij Willewete – Sterren en planeten

We hebben nog meer andere leuken boeken gelezen met het thema heelal! Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Willewete – Sterren en planeten

Auteur: Pierre Winters | Illustraties: Margot Senden | Uitgever: Clavis | 29 september 2023 | 36 pagina’s | 9789044852967 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.