Griezel AVI’S, een verhalenbundel om zelf te lezen | M3 – E4

Wat een wereld gaat er voor jonge kinderen open zodra ze leren lezen en schrijven. Bij de één gaat dit sneller dan bij een ander maar bij een ieder gaat er een wereld open! Ze krijgen zelf meer de controle over wat ze lezen, hun leessmaak gaat zich ontwikkelen en hun perspectief wordt steeds meer verrijkt. Ik vind dit een prachtig proces om te zien en ik als horrorliefhebber werd dan ook erg blij van Griezel AVI’S! Een verhalenbundel met diverse enge verhalen in diverse AVI niveaus. Met leuke illustraties. Durf jij dit zelf te lezen?

hoofd Griezel AVI'S

Griezel AVI’S

Een heksenketel vol grappig-enge AVI-verhalen voor de niveaus M3 t/m E4. Jette Schröder bewijst dat leren lezen superleuk is. Een AVI-boek dat kinderen wél willen lezen! Grappige, enge verhalen op niveau M3, E3, M4 en E4. Met weetjes en doe-tips! Heksen, spoken, mummies en vampiers bevolken dit boek, dat nergens té eng wordt. De zwierige, humoristische illustraties van Heleen Brulot maken het lezen extra leuk van Griezel AVI’S.

ben jij wel eens bang?
voor een spook of voor een heks?
dat is niet raar, hoor!
en soms is eng juist leuk.
dit boek is eng,
maar ook gek.
je lacht je suf!
durf jij het aan?

Griezeltijd

Zodra ik dit boek in handen had waren de ogen van mijn dochters erop gericht. De kaft is namelijk geweldig uitnodigend ontworpen. Eng maar niet te eng. Je ziet fantasievolle griezelige dingen die vragen om een beter te bekijken. Want dat monster op de tak waar bloed uitdrupt… brrrr! Maar wacht! Het is gewoon iemand in een monsterpak met ketchup of verf. En dat spook is gewoon een ballon. En is die Dracula dan ook verkleed of zou die echt zijn? Griezel AVI’S begint dus al goed alleen bij de kaft. Als ik aangeef dat dit boek speciaal voor mijn dochter is omdat ze zelf kan lezen, zie ik haar helemaal glunderen. Glunderen van trots, samen met een mix van spanning en enthousiasme. Ze mag haar eigen spannende boek gaan lezen, net zoals mama graag doet.

Griezel AVI’S is een bundel met maar liefst 28 spannende verhalen. Je begint op M3 niveau, daar zijn de teksten nog simpel en zonder hoofdletters. Van M3 rol je door naar E3, langs M4 en je eindigt op E4 niveau. Het is dus een boek wat meegroeit met je kind. Tegelijk is het ook een heerlijk voorleesboek. Uiteraard is het stoer en tof om zelf te lezen. Maar met nieuwe spannende verhalen is het toch ook wel erg fijn om veilig onder de oksel van je voorlezende moeder de verhalen eerst eens te horen.

Stoer en speels

Griezel AVI’S is een stoer en speels boek. De spannende verhalen zijn erg divers in hun engheid. Diverse soorten angsten en enge dingen komen voorbij. Sommige verhalen nodigen uit tot interactie in bijvoorbeeld wat doe jij? Daar kan je zelf kiezen wat je gaat doen in een verhaal. Sommige verhalen stellen vragen aan de lezer waar andere verhalen weer aanmoedigen tot actie. Zoals Schrijf een eng verhaal: doe maar eens! Speurtocht naar de schat is ook echt heel tof en moedigt aan tot een speurtocht met creatieve aanwijzingen.

De illustraties zijn echt heel passend en complimenterend voor Griezel AVI’S. Soms kinderlijk duister, soms komisch eng maar altijd erg welkom. Het eerste verhaal, ik ben niet bang, is geweldig passend voor de doelgroep en een tof begin. Het verhaal leent zich ook perfect tot spannend voorlezen. Mijn jongste dochter is gefascineerd door de duistere uil met oplichtende ogen, en mijn oudste dochter luistert met grote ogen en herkent zichzelf heel erg in het verhaal.

Al met al is dit voor ons een geweldig boek om zelf te lezen maar ook om uit voor te lezen. Lekker griezelen op diverse manieren!

Specificaties Griezel AVI’S

Auteur: Jette Schöder | Illustraties Heleen Brulot | Uitgever: Ploegsma | AVI M3, E3, M4 & E4 | 9789021682907 | Mei 2022 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.