Dog Man en Kid Kat, een deel 4 van Dav Pilkey

De blaffende agent is klaar om de misdaad te bestrijden! Ook dit 4e deel Dog Man en Kid Kat, is weer hilarisch. Als Dog Man geen tijd heeft om op Kleine Karel te passen komt er, een in kittens gespecialiseerde, oppas langs die wel op hem wil passen. Kleine Karel ziet meteen dat het zijn vader Karel is die hem op het slechte pad wil brengen. Maar helaas is Dog Man op zijn werk in ‘gesprek’ (hij had honger als je begrijpt wat ik bedoel) met een regisseur uit Hollywood,

Dog man en Kid Kat

Dog man als filmster

Dogman is in gesprek met Sam Hamilton. Sam wil Dog Man in een film hebben: Dog Man, De Film. Maar Dog Man mag zichzelf niet spelen. Dog Man speelt de bodyguard van Nukkie Jolig, die de journalist Pien Petjeaf speelt. Maar als Dog Man al veel scènes heeft verpest, wordt hij van de set verbannen. En alsof dat niet erg genoeg is: het is Karel al bijna gelukt Kleine Karel slecht te maken…, en nu wil hij de film nog meer verpesten! Kan Dog Man hem op tijd stoppen zonder betrapt te worden op de set?

Terugblik

In het vorige deel van Dogman werd Kleine Karel, de jonge aardige versie van Karel, de gemeenste kat op aarde, geschapen. Hij was ( in tegenstelling tot Karel) een van de liefste katten op aarde. Hierdoor werd hij al snel gedumpt door Karel, en gevonden door Dog Man. Dog Man is de beste agent van de wereld, half mens, half hond. Helaas kwam de gemene vis Flippie (zie deel twee) weer tot leven, deze keer als cyborg-vis. Gelukkig werden Flippie en Kleine Karel vriendjes waardoor Flippie stopte de stad (of wat er van over was) te vernietigen.

Dog man en Kid Kat

Het eerste deel van Dog Man zijn allemaal korte verhaaltjes. Dit deel Dog man en Kid Kat is, net zoals deel 2 en 3, één groot verhaal en het boek gaat nu echt over vriendschap. Kleine Karel is bevriend met A2-HD en Dog Man en Kleine Karel zijn bevriend. Karel probeert deze vriendschap te breken. Dat lukt hem niet. Kid Kat is de superheldennaam van kleine Karel. Dog Man en Kleine Karel worden superhelden omdat Karel ook een superschurkenpak heeft en hierdoor slechter wordt. Zoals in het vorige deel eindigt het deze keer ook in Dog Mans Hok met een knuffel. Eind goed al goed.

Dog man en Kid Kat

Lachûûh!

De tekenstijl van de tekenaar is niet veel veranderd ten opzichte van de eerdere delen, maar je ziet wel variaties. In de eerste delen was er niet echt een uitdrukking op de gezichten van de personen in het boek. Nu zie je echt de emoties die ze voelen. Dog man en Kid Kat is niet alleen grappig, soms ook een beetje triest. Soms zegt Karel dingen waar Kleine Karel erg verdrietig van. Meestal is het hilarisch. Ik lach altijd veel om de verhalen van Dog Man. Het zijn vooral grappen die kinderen begrijpen, maar mijn ouders vinden het ook erg grappig. Nu zitten we regelmatig aan tafel de grappen na te doen uit Dog Man, ook uit de eerdere delen. Om sommige lachen we nu nog steeds.

Specificaties Dog man en Kid kat

Auteur: Dav Pilkey | Uitgever: Condor | 9789492899705 | november 2019 | 256 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dog man en Kid Kat
footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.