Het allermooiste boek over spinnen en insecten, een imposant weetjesboek

Sinds ik actief boekblogger ben zijn de boeken flink toegenomen in mijn huis. Geen e-reader nog voor mij, ik wil boeken kunnen ruiken, voelen en beleven. Daarbij fotografeert het ook vele malen leuker. Naast alle recensieboeken koop ik zelf ook boeken. En ik laat me regelmatig beïnvloeden door teamleden van StoerLeesVoer. Zo ook dit Het allermooiste boek over spinnen en insecten, ik dacht dat Kelly deze al had besproken. Maar neen! Het blijkt onderdeel van een boekenserie en zij heeft de editie over haaien op onze site gezet. En Lianne de editie over vogels. Hoog tijd voor mij om nog een boek uit deze imposante boekenserie te belichten!

Het allermooiste boek over spinnen en insecten

Het allermooiste boek over spinnen en insecten

Het allermooiste boek voer spinnen en insecten is het perfecte boek voor alle fans van kriebelige kruipers! Het nieuwe deel in de succesvolle reeks over de mooiste dieren op onze planeet zit vol toegankelijke weetjes en supergedetailleerde illustraties van spinnen en insecten. Alles wat vliegt, kruipt, kriebelt en zoemt komt in dit boek voorbij, van de grootste wesp ter wereld tot een spin die op water kan wandelen. Heerlijke kost voor elke kleine bioloog in de dop!

De hyperrealistische illustraties lenen zich er uitstekend voor om deze mysterieuze kleine kruipers van dichtbij te kunnen bekijken en je vindt op elke pagina van dit stoere kinderboek leuke en interessante feiten en weetjes. Het allermooiste boek over spinnen en insecten is een onderdeel van de opvallende en lekker grote non fictie-boekenserie over de coolste, stoerste, mooiste en meest bijzondere dieren op onze planeet. Lees ook de andere boeken in de reeks, zoals ‘Het allermooiste boek over oerdieren‘, ‘Het allermooiste boek over dinosauriërs’, ‘Het allermooiste boek over wilde dieren‘, ‘Het allermooiste boek over paarden‘, ‘Het allermooiste boek over vogels‘ en ‘Het allermooiste boek over haaien‘.

Hyperrealistisch

Allereerst valt Het allermooiste boek over spinnen en insecten op door het imposante formaat. Wauw dat is echt een boek om niet over het hoofd te zien. Soms irritant omdat het niet makkelijk in een boekenkast past, maar inmiddels is er hier een plank voor imposante boeken. Want grote boeken zijn wel echt heel tof. Wij pakken het er echt bij om ervoor te gaan zitten. Alles gaat van tafel of we maken plek op de grond/bank. Het geeft net dat beetje extra bijzonder mee wat het tot weer een andere beleving maakt dan een kleiner of gangbaarder formaat.

Daarnaast begonnen we in huis al goed. Mijn partner vond de illustraties net echt lijken en ik zei in volle overtuiging dat dat ook niet zo gek is voor een foto. Ik had niet meer ongelijk kunnen hebben. Deze hyperrealistische illustraties zijn dus geen foto’s. Het fascineert mij en mijn dochters mateloos hoe mooi en echt ze lijken. Val Walerczuk maakt diverse vormen van kunst maar hij probeert altijd heel accuraat en waarheidsgetrouw designs te maken. Nou daar is hij in Het allermooiste boek over spinnen en insecten meer dan in geslaagd. Prachtig, fascinerend en wonderlijk mooi.

Tegelijk moet ik wel een kritisch puntje plaatsen voor de vormgeving. Want ik baal dat die prachtige illustraties soms zo lelijk worden geplaatst over 2 pagina’s. Soms zit de vouw middenin een illustratie en soms is de overloop niet netjes of correct. Het doet echt een beetje pijn in mijn hart. Mijn dochters zien dit niet overigens en het is geen reden voor mij om Het allermooiste boek over spinnen en insecten niet te kopen. Maar zonde vind ik het wel.

Amerikaanse kakkerlakken eten vrijwel alles, van papier, leer en behanglijm tot textiel, zeep en zelfs dode en gewonde kakkerlakken.

Blz 30

Het allermooiste boek over spinnen en insecten

Weetjes

Al menig weetjesboek heb ik aan een nadere inspectie onderworpen en toch is Het allermooiste boek over spinnen en insecten weer aangenaam anders en eigen. De insecten en spinnen die zijn gekozen zijn niet allemaal standaard en ze zijn boeiend. Per dubbele pagina wordt een insect of spin besproken aan de hand van korte weetjes. Die weetjes worden per bullet, icoontje van het desbetreffende dier (nice touch!), gedeeld. Daarnaast is een klein blokje “In het kort” met nog extra informatie. Leuk vind ik ook de schaalafbeelding met een menselijke vinger of hand en het desbetreffende insect of spin.

Geen lappen tekst dus in Het allermooiste boek over spinnen en insecten, wel leuke pakkende weetjes en beknopte informatie. Meer heb je ook niet nodig soms. Mijn hersens werken op een manier dat ik gekke weetjes vaak beter opsla dan lange informatieve teksten. En ik denk dat dit bij meer mensen zo werkt. Zeker bij kinderen! De vormgeving is qua tekst wel weer goed gedaan. De teksten zijn mooi om de illustraties heen geplaatst.

Een honingbij kan wel 50 keer zo goed ruiken als een hond, die zelf al een veel beter reukvermogen heeft dan wij mensen. Bijen kunnen alle kleuren zien, behalve rood.

Blz 26

Het allermooiste boek over spinnen en insecten

Imposant

Het allermooiste boek over spinnen en insecten is een imposant boek en het smaakt naar deze serie verzamelen! Het samenspel tussen de hyperrealistische illustraties en de pakkende weetjes is geweldig leuk voor jong en oud. Althans dat vinden wij unaniem in ons huis. De Eikenspringer is misschien wel mijn favoriet. Al is de Grondtermiet ook fascinerend. Net zoals alle andere uitgekozen spinnen en insecten! Achterin zit nog een kaart met alle behandelde spinnen en insecten en waar deze te vinden op de wereldkaart.

Echt een prachtig weetjes boek in het thema natuur. Het is heerlijk gruwelen en verwonderen om deze kleine wezentjes zo groot en levensecht te leren kennen. Ik weet zeker dat mijn ‘imposante boekenplank’ zich gaat vullen met de andere edities uit deze boekenserie. Maar welke eerst…

Bij een imposant boek een imposante top 10 met grootste insecten ter wereld

Specificaties Het allermooiste boek over spinnen en insecten

Auteur: Barbara Taylor | Illustraties: Val Walerczuk | Vertaald door Joost Mulder | Uitgever Gottmer | 9789025776589 | Juni 2022 | 80 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.