Marie Boe ‘Het spook van Villa Donkerhout’ – een nieuwe serie

Boe! Ben je op zoek naar een nieuwe spannende serie voor jonge lezers? Zoek dan niet verder, want Marie Boe is een hele leuke, nieuwe serie. ‘Het spook van Villa Donkerhout’ is het eerste deel, en maakt meteen nieuwsgierig naar meer!

hoofd Marie Boe 'Het spook van Villa Donkerhout'

Op avontuur met Marie Boe

De hoofdpersoon van deze boekenserie is natuurlijk Marie Boe. Zij woont op Zilvermaaneiland, een sprookjesachtige plek waar de tijd lijkt stil te staan. Op een middag spoelt de geheimzinnige koffer van haar pas overleden oma aan op het strand.
Marie en haar beste vriend Jasper proberen het mysterie te ontrafelen. Maar dan blijkt dat ze op het punt staan om het échte geheim van Zilvermaaneiland te ontdekken. Zo maakt ze kennis met de mysterieuze Geestenkoning én proberen ze te ontdekken wat er in oma’s koffer zit.

Een boek van de hand van Michael Reefs

Marie Boe ‘Het spook van Villa Donkerhout’ is een boek van de auteur Michael Reefs. Een bekende naam in kinderboekenland, want de razend populaire serie ‘De Tempeljagers’ is ook van zijn hand. Met mijn oudste dochter heb ik al 2 delen van deze serie gelezen, en we waren daar allebei heel enthousiast over. Dat zijn echt boeken die zelfs kinderen die niet van lezen houden, aan het lezen kunnen krijgen. Dat was ook de reden dat ik zo nieuwsgierig was naar de serie van Marie Boe, zou dit net zo’n succes zijn, maar dan voor de jongere lezers? De boeken van de Tempeljagers zijn echt wel redelijk dikke boeken voor kinderen vanaf een jaar of 10.

Marie Boe heeft een adviesleeftijd vanaf 8 jaar. En dat is een goed kloppende indicatie. Het verhaal is niet té lang, heeft wat grotere letters en een fijne lay-out (niet teveel tekst op een bladzijde en een wat grotere regelafstand). Daarnaast leest het heel vlot door de prettige schrijfstijl van Michael Reefs. Marie Boe is een boek dat leest als een film!

Marie Boe Het spook van Villa Donkerhout

Marie Boe is een nieuwe heldin in kinderboekenland

En als dit een boek is dat leest als een film, dan is Marie Boe absoluut de heldin van dat verhaal. Ze is een nieuwsgierig meisje dat zeker niet bang is uitgevallen. Maar toch komt ze in dit avontuur een hoop dingen tegen die ze spannend vindt of waar ze over twijfelt. Dat maakt haar een hele menselijke hoofdpersoon, kinderen kunnen zich goed met haar identificeren. Het verhaal is spannend en je wil eigenlijk verder blijven lezen, om te kijken hoe het afloopt. Kernwoorden bij dit verhaal zijn magie, avontuur en mysterie.

De tekeningen in dit boek zijn ook echt prachtig, ze lijken zo uit een tekenfilm te zijn gekomen. Wellicht is dat wel een mooi idee: een echte (teken)film van deze boekenserie!
En het verhaal is nog niet klaar, want je voelt aan alles dat ‘Het spook van Villa Donkerhout’ pas het begin is van een heel groot avontuur. De eerste Numori (een soort spookje) is gered, maar de gevaarlijke tegenstander ‘de Geestenkoning’ is nog lang niet verslagen! Gelukkig verschijnt het tweede deel al binnenkort, dus ik hoef niet lang meer te wachten!

Specificaties Marie Boe ‘Het spook van Villa Donkerhout’

Auteur: Michael Reefs | Illustraties: Aleksander Zolotic | Uitgeverij: Billy Bones | Deel 1 | 9789030507871 |
176 pagina’s | juli 2021 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.