Voor mama! – Yoeri Slegers, een liefdevol prentenboek

Als ik de titel van dit boek lees, is mijn interesse meteen gewekt. Sinds ruim 1,5 jaar ben ik zelf mama dus ik ben meteen reuze benieuwd naar dit boek. Wat is voor mama? En waarom?

voor mama

Voor mama!

Een lief klein kikkertje wil graag een cadeau voor zijn moeder regelen. Niet zomaar een cadeau maar het grootste cadeau dat er is. Hij begint met het plukken van bloemen en gaat daarna verder met het maken van een taart. Maar deze cadeaus zijn niet groot genoeg voor mama. Dan ziet hij de maan en is ervan overtuigd dat hij deze voor zijn lieve mama kan pakken. Want wat is een groter cadeau dan de maan? Hij klimt hoger en hoger in de bomen en takken en dan.. valt hij naar beneden. Missie mislukt? Nee hoor!

voor mama prentenboek
voor mama

Prentenboek voor moeder en kind

Voor mama! is zeker een aanrader voor iedereen met jonge kinderen. De illustraties spreken erg aan, voor zowel jong als oud. De kleuren springen er echt uit, het is natuurgetrouw en mijn dochter begon meteen met wijzen. Bloem, kikker, maan. Dat is wat ik zoek in een boek. Ik moet het fijn vinden om een boek voor te lezen en mijn dochter moet het leuk vinden om te luisteren en vooral om ernaar te kijken. Zien jullie haar handje al nieuwsgierig over de pagina gaan?

Kikker en kikkervisje

Hoe langer ik naar een pagina kijk, hoe meer dingen ik ontdek. De uil in de boom, de kikkervisjes in het water; de illustraties blijven me verrassen. Het boek is kort maar krachtig en dat vind ik prettig. Voor kinderen van deze leeftijd moet een boek niet ellenlang zijn, maar wel een boodschap uitdragen die zij op hun niveau begrijpen. Ik krijg een liefdevol en warm gevoel bij het lezen en bekijken van dit boek; all you need is love.
Voor mama! is een heel leuk boek om te lezen, voor mama en kind.

Enthousiast geworden na deze boekrecensie? Het boek koop je hier!            

Voor mama Yoeri Slegers

Specificaties Voor mama!

Auteur en illustrator: Yoeri Slegers | | Uitgeverij: de Eenhoorn | 9789462914728 |  april 2020 |  32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Dik oké! is ook een aanrader van uitgeverij de Eenhoorn

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.