Sam & de Monsterbende; De Regenboogfabriek, een lief griezelig monstertje

Mama, er zit een monster onder mijn bed. Papa, er zit iets in de kast.. Wie heeft er als kind niet gedacht dat er monsters in de slaapkamer aanwezig waren? Hoe vaak zijn je ouders de redders geweest en hebben ze deze weggejaagd? Maar wat als de rollen omgedraaid zouden zijn? Ga mee met Sam & de Monsterbende op avontuur in de monsterwereld en beslis dan of dat je bang voor ze moet zijn…

Sam & de Monsterbende; De Regenboogfabriek, een lief griezelig monstertje

Het bange monstertje onder je bed

In Sam & de Monsterbende maak je kennis met verschillende soorten monsters en hun speciale talenten. Echter voordat je in deze wereld terecht kan komen zal je er eerst in moeten geloven. Sam hoort elke avond rare geluiden onder haar bed en uit haar kast vandaan komen. Om deze reden heeft haar vader het speciale houten zwaard naast haar bed neergezet. Zo kan zij zich beschermen zoals hij dat vroeger bij zichzelf gedaan heeft. Elke avond krijgt Sam de verhalen van haar vader te horen. Hoe heldhaftig hij alle monsters heeft verslagen. En als ze toch weer een geluid hoort mag ze hem altijd roepen.

Tot op een avond Sam zich bedenkt en zelf wilt weten waar en wat de geluiden onder haar bed zijn.. Ze raapt al haar moed bijeen en kijkt eronder. Ze schrikt en wilt bijna haar vader roepen tot ze een zacht geluidje hoort.. Wie is dat onder haar bed en waarom huilt het? Ontdek het zelf door Sam & de Monsterbende snel te gaan lezen. Een monsterlijke aanrader!

emotie

De geheime code: Staó mó asó tóóóóó!

Eenmaal terecht gekomen in de monsterwereld ziet Sam haar droomomgeving om zich heen. Hier is het niet eng en donker maar juist kleurrijk en vriendelijk. Althans, sommige plekken bevatten geen kleur meer.. Waarom dit is, wat de geheime code betekend en wat De Regenboogfabriek hier te maken mee heeft verklap ik niet.. Dat is een feestje om zelf te lezen en vervolgens daarachter te komen!

Susan Wallenburg is de schrijfster van Sam & de Monsterbende en heeft exact toegelicht hoe je als klein kind angstig kan zijn voor monsters in je kamer. Echter beschrijft ze ook hoe Sam de moed bijeen raapt om tegen haar angsten in op ontdekking te gaan. Gedurende het verhaal worden haar emoties duidelijk beschreven en wordt er getoond dat eerlijkheid hierover juist gedurfd is! Je hoeft niet alles zelfstandig te doen, maak vooral ook kenbaar dat je ergens bang voor bent. Door dit te vertellen kan je geholpen worden en zo kon Sam samen met de Monsterbende het probleem in dit verhaal aanpakken.

emotie

Mijn mening over Sam & de Monsterbende

De voorzijde van het boek is geïllustreerd door Mayon Middeljans en trok direct mijn aandacht. De monsters hebben individueel allemaal iets bijzonders waardoor ik nieuwsgierig werd naar hen persoonlijk. Bij aankomst in de monsterwereld stellen ze zichzelf aan Sam voor waardoor je ze geheel te zien krijgt. De manier van illustreren en bijschrift van het monster vond ik persoonlijk een mooie toevoeging aan het gehele verhaal. Hierdoor kon je je goed verplaatsen in alle karakters van dit verhaal.

Nadat ik het boek had uitgelezen was ik enorm verrast door de aankondiging van een nieuw deel in 2023 en kijk daar dan ook enorm naar uit! Ik ben vooral benieuwd hoe het met een aantal monsters gaat en of dat zij misschien wel van persoonlijkheid zijn veranderd door de groei die ze hebben doorgemaakt. En zouden er oude bekende mensen of de monsterwereld terug keren? Een hoop vragen die voor nu nog onbeantwoord blijven maar waar ik wel alvast mijn leerlingen op school warm voor ga maken!

Sam & de monsterbende

Specificaties van Sam & de Monsterbende

Auteur: Susan Wallenburg | Illustrator: Mayon Middeljans | Uitgeverij: Neckar | 9789493192508 | September 2022 | 112 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Sam & de monsterbende
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.